Tutuklu gazeteciye şimdi de görüş yasağı zulmü....
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 18 2018
Habertürk gazetesi eski Koordinatörü tutuklu gazeteci Usluer'e 'bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma' cezası verildi.

28 gazetecinin yargılandığı davada 8 Mart günü terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Habertürk Koordinatörü Oğuz Usluer duruşma salonunda jandarma görevlileri ile çıkan bir tartışma sonrası “bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma” ile cezalandırıldı.
Usluer’in avukatları 20 Nisan tarihine kadar bu karara itiraz edecek. İtirazın sonuçsuz kalması halinde iki çocuk babası Usluer bir ay boyunca ailesini göremeyecek.
Disiplin cezası, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Şubat 2018 tarihinde yapılan duruşma sırasında aynı davada yargılanan eski Zaman gazetesi savunma muhabiri Emre Soncan ile Silivri Cezaevi'nde görev yapan Jandarma Üsteğmen Rahmetullah Karadağ arasında çıkan bir tartışma üzerine uygulandı. Üsteğmen’in Soncan’ın avukatıyla fiziki temasta bulunması üzerine çıkan tartışmaya itiraz eden Usluer ile Soncan hakkında duruşma günü “sevke, nakle veya bunlarla ilgili olarak çıkabilecek tedbirlere karşı çıkmak” suçlamasıyla tutanak tutuldu.

'TOPLUMU GALEYANA GETİRECEK ŞEKİLDE TARTIŞMAK'
Usluer’in yakınları, duruşma salonunda avukatlar ve bazen aile yakınları arasında temasa yönelik daha önce hiçbir müdahale ile karşılaşılmamış olduğunu söyledi.
Sevk erleri, manga komutanı ile Jandarma Üsteğmen Karadağ’ın ifadelerinden oluşan tutanakta Usluer’in “Duruşma salonundan çıkmamak için direndiği” ve “Toplumu galeyana getirecek şekilde” konuştuğu öne sürüldü.
Tutanak üzerine 12 Şubat tarihinde Silivri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurum Müdürlüğü ve Bakırköy Başsavcılığı'na yazılarak disiplin soruşturması başlatılması isten
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


