Tutuklanan hakimin eşinden yeni adım
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2015
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 62 polisin reddi hakim taleplerini kabul ettiği için tutuklanan hakimin işten atılan eşi, suç duyurusunda bulundu.

Hakim Metin Özçelik'in doktor eşi Hatice Kutbay Özçelik, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin rektörü ile tıp fakültesi dekanının nefret ve ayrımcılık suçlarından cezalandırılmasını istedi.
Hidayet Karaca ile birlikte Selam terör örgütü ve yolsuzluk soruşturmalarında görev aldıkları için tutuklanan polislerin reddi hakim taleplerini İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etmişti. Hakim Metin Özçelik'in yanı sıra aynı isimlere tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer, jet hızıyla önce açığa alınmış sonra da tutuklanmışlardı.
REKTÖR VE DEKANI SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ
Hakim Özçelik'in tutuklanmasının hemen ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktor olarak çalışan eşi Hatice Kutbay Özçelik işten çıkarılmıştı. Doktor Özçelik işten çıkarılması kararını veren rektör ve dekanı savcılığa şikayet etti.
NEFRET SUÇU…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı Önder Durdu aracılığıyla dilekçe veren Özçelik, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rekötürü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı hakkında nefret ve ayrımcılık suçundan soruşturma başlatılmasını talep etti.
TEK BİR DİSİPLİN CEZASI BİLE YOK
Dilekçede müvekkilinin 4 yılı aşkın süredir Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda öğretim görevlisi doktor olarak çalıştığını belirten Durdu, "Müvekkilimiz, görevi sırasında vermiş olduğu hukuki bir karar sebebiyle 30 Nisan 2015 tarihinde tutuklanan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik' in eşidir. Hakim Metin Özçelik'in açığa alınması ve akabinde tutuklanmasıyla birlikte çalışmakta olduğu hastanede müvekkilimize karşı olumsuz tutum ve tavırlar sergilenmeye başlanmıştır. Bir tek disiplin cezası dahi almamış müvekkilimize uygulanan insaf sınırlarını zorlayan keyf
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Erden Timur tutuklandı!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı
6.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar7.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!8.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







