TÜSİAD'dan kriz yorumu: Biçtiğini beğenmeyen, ektiğini gözden geçirmelidir
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 10 2018
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Türkiye ile ABD arasında yaptırımlara varan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Krizin çözüme kavuşturulacağına inandığını belirten Bilecik, "Uluslararası ilişkilerde, biçtiğini beğenmeyen, ektiğini gözden geçirmelidir" dedi.
Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Erol Bilecik, zor dönemlerde cankurtaran gibi IMF'ye sarılmanın çözüm olmadığını söyledi.
"Zor dönemlerde cankurtaran gibi IMF'ye sarılmak, çözüm değildir. Dalgalarla mücadele etmeyi, yüzmeyi öğrenmek zorundayız" diyen Bilecik, sözlerine şöyle devam etti:
"O noktaya gelmemek için çok çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Önce enflasyonu azalan bir eğilime sokmalıyız. Yatırımcı güveninin devamını sağlamak çok önemli. Biliyorsunuz, son dönemde ABD'den kaynaklanan gerginlikler piyasaları etkiliyor. Eğer temellerimiz sağlam olursa, bu tür anlaşmazlıklar, kısa sürmek kaydıyla, ekonomide büyük bir etki yaratmaz."
Bilecik,"Amerika ile olan gerginlik tırmanırsa ekonomik krize neden olabilir mi?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Ekonomik yaptırımların o boyuta ulaşmasına izin verilmemeli. Amerika sonuçta finansal dünyanın merkezi ve Amerikan yaptırımları diğer ülkeler tarafından benimsenmese bile Türkiye ile iş yapan her bölgeden finansal kurumu ve uluslararası kurumları etkileyebilir. Biz bu kadar uzun süredir müttefik ilişkimiz olan bir ülkeyle ilişkilerin bu seviyeye gelmeyeceğine, mutlaka bir çözüm bulunacağına inanıyoruz. Uluslararası ilişkilerde, biçtiğini beğenmeyen, ektiğini gözden geçirmelidir."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!10.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü ya...


