TÜSİAD'dan iktidar ve ekonomi yönetimine sert tepkiler

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Şubat 13 2025
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidar ve ekonomi yönetimine sert tepki gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in programına destek verilse de sürecin yavaş işlediğini belirten Turan "Neler yapılması gerektiğini defalarca söyledik çünkü sussak gönlümüz razı değil” ifadelerinde bulundu.
TÜSİAD'dan iktidar ve ekonomi yönetimine sert tepkiler
TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan sunumda, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlı yemin eden ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyen teğmenlerin TSK’dan ihraç edilmesine yer verilmesi dikkat çekti. Sunumda, olağanüstü olayların toplumda endişe yarattığı ve güveni sarstığı vurgulandı.

GENEL KURULDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Toplantı, "Politik Hayatta Olağanüstü Olaylar" başlıklı slaytla başladı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, konuşmasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturma, "tekelleşme" iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan menajer Ayşe Barım’ın Gezi Parkı eylemlerinden tutuklanması, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın gözaltına alınması ve ordudan ihraç edilen teğmenler konularına değindi.

'ÇÖKEN BİR SİSTEMDİR'

TÜSİAD Genel Kurulu’nda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, ülkede ciddi bir güven bunalımı yaşandığını belirterek, "Kartalkaya’da 78 canımız yanarak hayatını kaybetti. Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa nedeni usulüne uygun yapılmayan binalar ve denetimsizliktir. Çöken bir sistemdir. Bu olay yakın tarihte olduğu için henüz yüreklerimizde" dedi.

Aras, Erzincan İliç’teki altın madeni faciası, 2023'teki büyük deprem ve 2014 Soma maden faciasını hatırlatarak, bu ölümlerin arkasında tesis sahiplerinin yönetmeliklere uygun yatırımları maliyet nedeniyle yapmaması ve denetim eksikliğinin bulunduğunu vurguladı.

'BİZDEKİ ÖLÜMLERİN NEDENİ KURAL TANIMAZLIK VE DENETİMSİZLİK'

Ömer Aras, "Kaliforniya’da Los Angeles şehri yandı, Japonya’da çok daha şiddetli depremler oldu. Kaç kişi öldü? Lütfen bakın ve mukayese edin. Bizdeki ölümlerin nedeni maliyet odaklı kural tanımazlık ve denetimsizliktir" diyerek sistemdeki eksikliklere dikka

Bu haberler de ilginizi çekebilir