Türkiye'nin Ukrayna’ya gizlice füze sattığı iddia ediliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 23 2022
Ukrayna'nın, Türkiye’den satın aldığı TRG-230 füzelerini Rus ordusuna karşı kullanmaya başladığı iddia edildi..
Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken çok tartışılacak bir iddia gündeme geldi. Ukrayna'nın Türkiye’den satın aldığı TRG-230 füzelerini Rus ordusuna karşı kullanmaya başladığı iddia edildi.
Haberrus tarafından verilen bilgilere göre, Türkiye’de Roketsan tarafından üretilen 70 kilometre menzile ulaşan TRG-230 Karadan Karaya Füze Sistemlerini Ukrayna ordusunun Donbas’ta kullandığı belirtilen görüntüler yayınlandı.
70 kilometreye kadar mesafelerdeki hedefleri vurabilen bu silahlar, iddiaya göre Türkiye tarafından daha önce imzalanan bir sözleşme kapsamında Kiev'e transfer edildi.
İmzalanan sözleşme kapsamındaki fırlatıcı sayısı açıklanmadı, ancak bazı haberlere göre, ilk partide Ukrayna Türkiye'den 12 adet TRLG-230 MLRS aldı ve bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde hizmet veren HIMARS MLRS'nin neredeyse yarısı.
Rus basına yansıyan görüntülerde Ukrayna ordusunun, Türkiye'den aldığı TRLG-230 füze sistemlerini Donbass’a saldırı amacıyla Amerikan MLRS HIMARS'ın yerine kullandığı belirtiliyor. Öte yandan TRLG-230 MLRS ateşleme mekanizmasının HIMARS MLRS ateşleme mekanizmasından farklı olmadığı düşünüldüğünde, bu tür fırlatmaların Amerikan sistemlerinden ayırt edilmesi imkansızdır.
Bayraktar SİHA’larında olduğu gibi Türkiye ve Ukrayna arasında yapıldığı iddia edilen gizli sözleşmeler kapsamında Türkiye’den Ukrayna’ya SİHA sevkiyatının adedi bilinmediği gibi bu füze bataryalarının da kaç adet ve ne kadar zaman daha Ukrayna ordusuna teslim edileceği bilinmiyor. Türk kaynaklarına göre, TRLG-230 MLRS'nin Ukrayna'ya yaz aylarında teslim edilmesi planlanıyordu, ancak cephe hattında son bir kaç gündür bu füzelerin kullanıldığına dair haber ve görüntüler geliyor.
TRG-230 Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 20-70 km menzil arasındaki yüksek ö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


