Türkiye'nin iki büyük gıda ve perakende devinden konkordato ilanı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 19 2018
İzmirli market zinciri Ekomar ve cadı avı kapsamında el konan daha sonra içi boşaltılarak geri verilen Aynes gıda konkordato talep etti.
Temeli 1975 yılında küçük bir bakkal dükkanında atılan İzmirli Ekomar konkordato talep etti. Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi konkordato komiseri atadı. Karaduman Ailesine ait Ekomar’ın (Ege Ekomar Alışveriş Merkezleri Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi) temeli 1975 yılında Menderes ilçesinde küçük bir bakkal dükkanı olarak atılmıştı. 20 yıl önce şubeleşme yoluna gidene Ekomar, zaman içinde İzmir’in bir çok ilçesinde şube açtı.
Türkiye'nin en büyük 500'ü arasındaydı: Gıda devinden konkordato ilanı
Türkiye'nin gıda devleri arasında yer alan Aynes Gıda konkordato ilan etti. Şirketin yüksek miktarda tahvil borcunu çeviremediği belirtiliyor.
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında bulunan ve iki yıl önce TMSF bünyesine geçen ancak bir müddet sonra sahiplerine iade edilen Aynes Gıda konkordato ilan etti. Aynes Gıda'nın yüksek miktarda tahvil borcunu çeviremediği ifade ediliyor.
Şirketten yapılan açıklamada da konkordato ilanında bulunduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle işletmenin bütünlüğünün bozulmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, tüm çalışanların ve diğer paydaşların haklarının korunması, alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2018/662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş olup, ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunu'nun 287. Maddesi gereğince şirketimizin üç aylık süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


