Türkiye'nin aşı aldığı Sinovac: Geçmişi temiz olmayan ve kapalı kutu bir şirket
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 22 2021
Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği aşının Türkiye'de uygulandığı bugünlerde, dünya basınında firmayla ilgili önemli ayrıntılara yer verildi.
Erk Acarer, ARTI TV'de ekrana gelen "Haber Peşinde" programında, Türkiye'de uygulanmaya başlayan Coronavac aşısını üreten Çinli Sinovac şirketiyle ilgili önemli bilgileri gündeme getirdi.
Haberde, geçtiğimiz hafta Sinovac resmi sitesinin Türkiye’yi de içine alan 20 ülke ile bağlantısının kesilmesinin ardından, Türkiye’de gündeme gelmeyen ancak dünyanın farklı ülkelerinde medyada yer alan önemli ayrıntılar verildi.


Bu ayrıntılar, geçmişi temiz olmayan ve kapalı kutu bir şirket olan Sinovac'ın güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.
Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği Coronavac aşısı, henüz Endonezya, Brezilya ve Türkiye gibi birkaç ülke dışında onay almadı.
Aşı, yüzde 50 oranında etki sağlarken, Sinovac, aşının içeriğini de paylaşmıyor.
"Haber Peşinde" programında aktarılan bilgiler şöyle:

RÜŞVETLE ALINAN AŞI ONAYI
Sinovac, son birkaç yılda ürettiği grip ve soğuk algınlığı türü aşılarını Çin devletinin onayından geçirmek için rüşvet verdi.
Bu nedenle Sinovac’ın yöneticileri ceza aldı. Ancak bu isimler bugün hâlâ işlerinin başındalar.
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Murat Çalık'a kritik müdahale!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







