Türkiye'deki Ermeniler akın akın yurt dışına gidiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 8 2019
Türkiye, Lozan Antlaşmasına göre azınlıkları din üzerinden tanımlıyor. Bu sebeple Türkiye’deki Ermeni nüfusuyla ilgili bilgi Hıristiyan olarak kayıtlı olan Ermenilerden sağlanıyor.
Euronews'te yer alan Seda Karatabanoğlu'nun haberine göre, Ermenistan’dan turist olarak giriş yapan ve sonrasında Türkiye’de kaçak olarak çalışan Ermeniler ve kendini Ermeni olarak ifade etse de Müslüman olan Ermenilerin sayısı tam olarak bilinmiyor.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27’nci Yılında Hocalı Katliamı sempozyumunda “Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki ‘Hepimiz Türküz'” sözlerine Ermeni sivil toplum kuruluşu Nor Zartonk (Yeni Uyanış) Temsilcisi Murad Mıhçı, “Kalmışız 40 bin kişi, bunun yarısından fazlası ihtiyar, kalanın çoğu yavaş yavaş yurt dışına gidiyor” şeklinde tepki göstermişti.

Agos Gazetesi yazarı Patrak Estukyan ve Nor Zartonk temsilcisi Murad Mıhçı, Feyzioğlu’nun sözlerini ve Ermeni göçünün nedenlerini değerlendirdi.
Estukyan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından cinayete tepki göstermek için söylenen “Hepimiz Ermeniyiz” sloganıyla ilgili “Ermeni adını sürekli olarak bir küfür ifadesi sayan zihniyete karşı bir tokat etkisi yapmıştır. Nitekim o sloganın dillendirilmesinin hemen ardından katille özdeşlik kurularak ‘Hepimiz Ogün’üz, hepimiz Türk’üz’ sloganı dillendirildi” diyor.
Türkiye’de yaşayan Ermenilerin sayısı hakkında güvenilir bir veri bulunmadığını belirten Estukyan, devam ediyor:
“Ermenistan’dan turist olarak giriş yapan ve sonra da burada kaçak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


