Türkiye'de binlercesi var... Rusya hamile ya da küçük çocuğu olan kadınları tutuklamayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 2 2025
Rusya, çok önemli bir yasa tasarısını Meclis’ten geçiriyor. Buna göre hamile kadınların ve küçük çocukları olan annelerin tutuklanması zorlaştırılıyor.
Rusya'da Adalet Bakanlığı’nın teklifinde, Rusya Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 99. maddesi de güncelleniyor. Buna göre, tutuklama kararı alınırken yalnızca suçun ağırlığı değil, aynı zamanda şiddet veya şiddet tehdidi içerip içermediği de göz önünde bulundurulacak. Düzenlemeyle Rusyada hamile kadınların ve küçük çocukları olan kadınların tutuklanması zorlaştırılacak. Küçük çocuğu olan ve çoğuyla yalnız yaşayan babalar için de düzenlemede yer var.
Peki Türkiye’de durum ne?
TR724'te yer alan haber incelemeye göre Ceza İnfaz Sistemi’nde Sivil Toplum Derneği’nin verilerine göre Türkiye’deki hapishanelerde 174’ü kız çocuğu olmak üzere 12-18 yaş arası 3.738 çocuk var. 16 bin 944 kadın mahpusun yanında annesi ile kalan 0-6 yaş grubu çocuk sayısı ise 759!
Rusya Adalet Bakanlığı, hamile kadınlar, küçük çocukları olan kadınlar ve bazı diğer gruplar için tutuklama kararının yalnızca istisnai durumlarda uygulanmasına geçti. Öneri olarak Duma’ya gelen hükümetin yasa tasarıları milletvekilleri tarafından onaylandı. Adalet Bakanlığı’nın önerisi, hamile ve küçük çocuğu olan kadınları içerdiği gibi, küçük çocuğu olan tek başına çocuk yetiştiren babaları da kapsıyor.
Rusya Adalet Bakanlığı, hamile kadınlar, küçük çocukları olan kadınlar ve bazı diğer gruplar için tutuklama kararının yalnızca istisnai durumlarda uygulanmasını önerdi. Öneri:
• Reşit olmayan bireyler,
• Hamile kadınlar,
• Küçük çocuğu olan kadınlar,
• Küçük çocuğu olan tek başına çocuk yetiştiren babalar,
• Küçük çocuklar veya engelli çocuklar için evlat edinenler, vasiler veya bakıcıları kapsıyor.
İstisnai Durumlar
Bu kişiler için tutuklama kararı ancak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


