Türkiye'ye şehit ateşi düşerken polisler yine okul baskınında

Türkiye'ye şehit ateşi düşerken polisler yine okul baskınında

Türkiye, Dağlıca ve Iğdır'dan gelen şehit haberleriyle sarsılırken polis, özel okullara baskınlara devam ediyor. Bakırköy Özel Fatih Ortaokulu'na yapılan baskının hemen akabinde İzmir'de, Özel Buca Bilgi Kuşağı Temel Lisesi'ne polis gözetiminde sekiz kurum, denetim adı altında baskın düzenledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ve Vali Mustafa Toprak'ın yazılı talimatıyla yapılan denetimlere Milli Eğitim, Maliye, SGK, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile belediye birimlerinin yanısıra polisler eşlik etti.

'POLİS İŞİNİ BIRAKMIŞ, EĞİTİM KURUMLARINI BASIYOR'

Denetimlerin haksız ve hukuksuz olduğunu savunan Özel Buca Bilgi Kuşağı Temel Lisesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çömez, "Az önce gördüğümüz görevlendirme yazısı, temel lise olamayan kurumlarla ilgili, yani 1 Eylül 2015'ten sonra faaliyetine devam edemeyecek olan dershanelerle ilgili bir yazı ama az önce gördük ki temel lise olmuş bir kuruma bu yazıyla geliyorlar. Haksızlık, hukuksuzluk burada zaten. Her tarafta şehit kaynıyor. Allah korusun. Polisimiz her işini bırakmış, sadece eğitim kurumlarına baskın yapıyor. Diğer sekiz kurumla birlikte buraya da geldiler. Türkiye'nin diğer illerinde de gördük biz bunu. Artık lütfen bıraksın polis bu işi, devlet bu kurumlarla uğraşmayı bıraksın, kendi işini yapsın." dedi.

'TEMEL LİSE OLMUŞ BİR KURUMU HUKUKA AYKIRI DENETLİYORLAR'

Kurumun avukatı Coşkun Doğru ise, "Valilik kanalıyla yapılan, sekiz kurumun birden yaptığı bir algı operasyonudur. Temel lise şartlarını yerine getirmiş, temel lise olmuş bir dershanenin bu şartları taşıyıp taşımadığını, sekiz kurum birden incelemeye geldiler. Biz görevlendirme yazısının hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde bir inceleme, bir teftiş, bir denetim olmaması lazım. Bizce bu, Türk eğitimine vurulan bir darbedir. Her gün ayrı yerde bu şekilde eğitim kurumlarına, özellikle bu tür eğitim kurumlarına yapılıyor bu incelemeler. Milletçe çok hassas olduğumuz, şehit haberlerinin geldiği bugünlerde özellikle polislerin de bu işle görevlendirilmelerini doğru bulmuyoruz. Polisimizin eğitim sistemiyle ilgili çalışmaması lazım. Bugünlerde başka işlerle çalışması lazım. Bu denetimlerle ilgili yasal yollara başvuracağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'ye şehit ateşi düşerken polisler yine okul... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER