Atina-Ankara arasında aşı mutabakatı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 31 2021
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan'da mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşme gerçekleştirdi. Dendias ve Çavuşoğlu ortak basın açıklamasında bulundu.
Atina-Ankara arasında aşı mutabakatı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina’daki temasları çerçevesinde Yunanistan’da Yunan Başbakanı Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Dendias’la biraraya geldi.

Çavuşoğlu ve Dendias temasların ardından bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerden soru alınmayan basın toplantısında ilk olarak ev sahibi Bakan Nikos Dendias konuştu.

Dendias, Türkiye ve Yunanistan’ın ikili ilişkilerinin normalleşmesi konusunda bir uzlaşıya varıldığını söyledi. Dendias ayrıca, iki ülkenin karşılıklı olarak Corona virüsü aşı sertifikalarını tanıma konusunda da uzlaştığını hem Türk hem de Yunan vatandaşlarının aşılarını olmaları ve test sonuçlarının negatif olması durumunda karşılıklı olarak seyahat edebileceklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Anadolu Efes Basketbol Takımı’nun Euroleague’de şampiyon olmasından dolayı da tebriklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Anadolu Efes’i tebriklerinden dolayı Dendias’a teşekkür etti ve gelecek yıl finalin Türk ve Yunan takımları arasında oynanmasını dilediğini söyledi.

Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada ikili ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi. Çavuşoğlu “Ankara’da ekonomik ve ticari konularda pozitif gündem oluşturulmasına karar vermiştik. Artık 25 maddede ilke olarak görüş birliğine vardık ve çalışmaya başladık. Birçok alanda ilgili kurumlarımız biraraya gelecek. İmzalanacak mutabakatlar konusunda mutabık kaldık. COVID-19 aşılarının karşılıklı olarak tanınması kararını aldık. Biz daha önce AB üyesi Macaristan Bulgaristan ve Sırbistan’la da aşılar konusunda karşılıklı anlaşmaya varmıştık. Bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörlerimize katkıda bulunacaktır. Siyasi ve askeri diyaloglarımız tüm kanallarda ilerliyor. 63. görüşmeler Türkiye’de yapılacak. Geçen hafta askeri makamlar arasında güven arttırıcı önlemler 4 to

Bu haberler de ilginizi çekebilir