Türkiye şekerli meşrubat tüketiminde dünyada 9. oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 6 2019
Türkiye'de meşrubat satışları 2018 yılında önceki yıllara göre artış gösterdi.

Euronews'te yer alan haberde şekerli ya da yapay olarak tatlandırılmış içecek hacminin büyümesi turizm, sıcak havalar ve şirketlerin yeni ürünlere yönelik yatırımlarıyla ilişkilendirildi.
Meşrubat tüketimindeki bu artış, Harvard Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir araştırmanin sonuçları dikkate alındığında endişe verici boyutlara ulaştı.
Mart ayında gerçekleştirilen araştırmaya göre, şekerli ve tatlandırılmış meşrubatların uzun süreli tüketimi ölüm riskini artırıyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde binlerce kişi üzerinde yürütülen araştırmaya göre, uzun süre şekerli meşrubat tüketenlerin özellikle kalp ve damar hastalıklarına yakalanarak ölüm riski diğerlerine göre çok daha yüksek.
2018 yılında ticaret hacmi büyüyen meşrubat firmaları içinde Coca-Cola, Pepsi gibi büyük şirketler pazarı domine ediyor. Bu şirketler, pazarlama bütçelerinin büyüklüğü ve dağıtım ağlarının genişliğiyle dikkat çekiyor.
Türkiye ise dünyada en çok şekerli ya da tatlandırılmış meşrubat tüketiminde 9. sırada yer alıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








