Türkiye’nin bütçe açığı resmi hedefin 2 katı olacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 2 2019
Bloomberg haber ajansına konuşan analistler seçim döneminde harcamalardan etkilenen bütçe açığının yıl sonunda resmi hedefin iki katına ulaşacağını kaydetti.
Türkiye ekonomisiyle ilgili kaygı ve uyarılar devam ediyor.
Bloomberg haber ajansına konuşan analistler, seçim döneminde harcamalardan etkilenen Türkiye’nin bütçe açığının yıl sonunda resmi hedefin iki katına ulaşacağı değerlendirmesinde bulundu.
"Bütçe açığı yüzde 3'ün üzerine sıkışmışken Türkiye teşviğe bağımlı oldu" başlıklı haberde, Türkiye’nin bu yılki bütçe açığının gayri safi milli hasılanın (GSYH) yüzde 3,6’sına ulaşacağı, 2020-2021 dönemi içinse bu oranın yüzde 3’ün üzerinde kalmaya devam edeceği beklentisine yer verildi.
MİLLİ GELİRİN YÜZDE 4,2'Sİ KADAR BÜTÇE AÇIĞI
Goldman Sachs’in bu yılki merkezi hükümet bütçesi açığının GSYH’nin yüzde 4,2’sine ulaşacağı tahmininde bulunduğunun hatırlatıldığı haberde, kurumun ilk çeyrekteki ‘ekonomik toparlanmanın’ sebebi olarak bütçe harcamalarını gördüğü kaydedildi.
Goldman Sachs, Türkiye için borçlanma rakamı olarak da 295 milyar TL öngörüyor. Söz konusu tutar resmi programda belirlenen rakamdan 95 milyon lira daha fazla.
T24'ün haberine göre Goldman Sachs ekonomistleri Murat Ünür ve Clemens Grafe de, haziran ayında yayınladıkları raporda şunları söylüyordu: “Bütçe açıklarının bu denli genişlemesi geçmiş dönemlere göre tezat teşkil ediyor. Eskiden bütçe disiplini önde tutulur, daha çok para ve kredi politikası vasıtası ile ekonomi teşvik edilirdi. Yetkililerin yaşadığı bu değişikliğin kısmen gereklilikten kaynaklanan bir tepki olduğunu düşünüyoruz; çünkü para politikası geçmişe göre çok daha fazla kısıta sahip.”
EKONOMİ KÜÇÜLMEYE DEVAM EDECEK
Bloomberg’in 21-26 Haziran arasında yaptığı ankete göre, ekonomiye dair öngörüler belirsizliğini koruyor. Küçülmenin bu çeyrek ve bir son
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


