'Türkiye ile ilgili gizli belgeleri paylaşırız, 30 devletle başınız belaya girer'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 15 2017
Avusturya’dan ‘gizli belge’ tehdidi: Türkiye 30 devletle aynı anda baş etmek zorunda kalır
Avusturya Yeşiller Partisi Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz, Avusturya İslam Birliği’nin mali denetime tabi tutulması kararının ardından, “Gizli belgeleri Avrupa çapında paylaşırız. Türkiye hükümeti o zaman 30 devletle aynı anda baş etmek zorunda kalır” dedi.
Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz, İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka’yı Avusturya Türk İslam Birliği’ne (ATİB) karşı harekete geçmeye çağırdı.
Güvenlik birimlerine ATİB hakkında belgeler sunan Pilz, ATİB’in kendi tüzüğüne aykırı hareket ettiğini savundu.
‘GİZLİ BELGELERİ PAYLAŞIRIZ’
“Bu derneğin Türkiye‘den ya da genel olarak yurt dışından para alması İslam yasasına aykırı“ diyen Pilz, iddiaların doğru çıkması durumunda devlet kurumlarının ATİB’i feshetmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’den gelebilecek tepkilerden çekinmediğini de kaydeden Pilz, “Gizli belgeleri Avrupa çapında paylaşırız. Türkiye hükümeti o zaman 30 devletle aynı anda baş etmek zorunda kalır” diye konuştu.
MART AYINDA YAPILACAK DENETİM ÖNE ALINDI
Avusturya İçişleri Bakanlığı kendilerine ulaşan bilgileri savcılığa ulaştırmış durumda. Ayrıca Başbakan Christian Kern‘in de, Pilz’in iddiaları üzerine harekete geçerek, ATİB’in hangi kaynaklardan mali destek aldığını saptamak amacıyla, derneğin mali yönden özel denetime tabi tutulması yönünde talimat vermiş bulunuyor. Kurier gazetesi ise, konuya ilişkin haberinde Müsteşar Muna Duzdar’ın ATİB’e yönelik mart ayında yapılacak mali denetimin öne alındığını ve hemen yapılacağını söylediğini aktardı.
MİT HAKKINDA İDDİADA BULUNMUŞTU
Pilz ayrıca, 12 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada MİT koordineli 200 kişilik bir grubun ülkelerinde ajanlık faaliyeti yaparak AKP karşıtlarını Ankara'ya raporladığını iddia edip, bu konuyla ilgili çalışma başlattıklarını belirtmişti.
Dışişleri
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


