Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin vefatı nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na taziye ziyaretinde bulundu.
Barolar Birliği'nde gerçekleştirilen taziye ziyaretine Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi üyesi Türk-İş, KESK, Memur-Sen, TÜSİAD, TİSK, TÜRKONFED, Hak-İş, MÜSİAD, TMMOB, ve TOBB başkanları katıldı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen hafta ortaya çıkan üzüntü verici hadiseden dolayı taziyeleri iletmek üzere geldiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Diyarbakır baro başkanımız Tahir Elçi'nin rahmetli olmasından dolayı üzüntülerimizi, tüm meslek grupları olarak bu işi tasvip etmediğimizi belirtmek için bugün sizlerle beraberiz. Bir an önce İnşallah Tahir Bey'in şehadeti önümüzdeki dönemde kardeşlik kavgasının savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bir an önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün Türkiye'nin her bir noktasında hakim olması işin esasıdır. Terörizm hiçbir zaman galip gelememiştir, gelemeyecektir. Güneydoğu Anadolu Bölgemizin huzurun gelmesi, ülkemizin birlik ve beraberlik ve bütünlüğü kapsamında sadece içimizde yapılan şeyler dışarıdaki Türkiye düşmanlarına yarayacağını hepimizin bilmesi lazım." diye konuştu.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da ziyaretlerden dolayı teşekkür ederek, şunları ifade etti: "Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır. Diyarbakır baro başkanımızın kaybı gerçekten hepimizi şok eden üzücü bir olaydır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Türkiye'de her gün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Yurttaşlarımız ölüyor. Bu zorlu süreçten çıkış yolu milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve millet olmanın gereğini zorluklar karşısında yapabilmektir. Her konuda her vatandaşın aynı düşünmesi gerekli değildir. Farklı siyasi düşüncelere sahip olunması elbette mümkündür. Fakat milletin ve devletin geleceğini, bekasını ilgilendiren bir tehditle karşılaşıldığında bu tehdide karşı tek vücut olmak gereklidir. Türkiye'de terörün mutlaka bitirilmesi lazımdır. Devleti ortadan kaldırarak varılacak yer Suriye'nin, Irak'ın ya da Libya'nın başına ne geldiyse orasıdır. O sebeple devleti ayakta tutmamız gerekmektedir. Bugün herkes tarafından bilinmesi gereken koşulu adalet mülkün temelidir cümlesinde ifadesini bulan hukuk devletidir, demokrasidir, insan haklarıdır. Özgürlüklerden temel haklardan, demokrasiden ödünler vererek devleti ayakta tutmak, milleti bir bütün olarak kucaklamak da mümkün değildir."
CİHAN