Türkçe Olimpiyatları'nın
şarkı finalinde jüri üyesi olan yapımcı
Sinan Çetin'in konuşmasında
Fethullah Gülen Hocaefendi'ye teşekkür etmesi, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Sanat,
siyaset ve medya dünyasından pek çok isim Çetin'e
destek verdi. Şarkı finalinde konuşma yapan
Devlet Bakanı ve
Başmüzakereci Egemen Bağış, Çetin'in sözlerini işaret ederek, "Bu
akşam değerli dostum
Sinan Çetin'i dinlerken bende sizler gibi ayrı bir heyecan yaşadım.
Atatürk adına nutuk atmaktansa hayallerini gerçekleştiren ve vatan hasreti çeken zatın önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.
Dans sanatçısı Tan Sağtürk, ünlü yönetmenin
Fethullah Gülen ile ilgili söylediklerine sonuna kadar katıldığını dile getirdi. "Dünyanın her yerinden yüzlerce çocuk bir amaç için bir araya gelmiş. Bu işi başlatanın da o salonda olması gerekirdi." diyen Sağtürk, "Ülkemizde birçok şey eleştirilir. Sinan'ı tanıyorum. Kendi düşündüklerini dile getirdi. Samimi olmayan düşüncesini dile getirmez." diye konuştu.
Sinan Çetin'in konuşması,
sosyal paylaşım sitelerinde de çok paylaşıldı.
Nihal Bengisu Karaca ise Çetin'le ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: "Sinan Çetin, çok kapitalisttir. Ve ondan en çok nefret edenler de solcu olmayı beceremeyen az kapitalistler olmuştur. Ama ille de Sinan Çetin'den nefret edilecektir, bu entelektüel, memleket meselesi ile dertlenen adam olmanın en
ucuz ve kolay yolu olmuştur."
Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak ise Sinan Çetin'e yönelik yapılan eleştirilerle aynı fikirde olmadığını dile getirdi. "Sinan Çetin'in Fethullah Gülen Hoca'dan nasıl bir çıkarı olabilir ki?" diyen Ilıcak, "Öteden beri en zor zamanda dahi kendi düşüncelerini cesaretle savunmuş liberal bir aydın Sinan Çetin. Bu sözleri de o bağlamda değerlendirilmelidir." ifadelerini kullandı.
28 ŞUBAT'IN BİTMESİ İÇİN GÜLEN DÖNMELİ
Öte yandan
Habertürk Gazetesi yazarı
Yiğit Bulut,
Türk okullarından övgüyle bahsettiği dünkü köşe yazısında Fethullah Gülen'in
Türkiye'ye dönmesi gerektiğini kaleme aldı. Bulut şunları yazdı. "Şimdi utanç içinde hatırladığımız o günlerden bugünlere bir detay kaldı düzelmesi gereken: Başta Gülen olmak üzere bütün gidenlerin dönüşü. Evet, çok açık ve net yazıyorum: Normalleşme dinamiklerinin hızlanması, Türkiye'nin 'gerçek bir
demokrasi yolunda' hızla ilerlemesi için Gülen'in dönmesi ve her şeyin 28
Şubat öncesi gibi kaldığı yerden devam etmesi gerekli. Ayıbımızı temizlememiz ve unutturmamız gerekli."
Olimpiyatlara medya dünyasından tam not
Şarkı finalinde birbirinden güzel şarkı ve türküleri seslendiren
olimpiyat çocukları medya dünyasının da beğenisini topladı.
Olimpiyat etkinliklerinden övgüyle bahseden medya temsilcileri, organizasyona tam not verdi.
Katılan çocuklar Türkiye'yi muhabbetle anacak
Enis Berberoğlu/ Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Olimpiyatlara katılan dünya çocukları ileride Türkiye'yi muhabbetle anacak. Yarım asrı devirmiş bir adam olarak baktığımda, kendimi bu çocukların yerine koyduğumda 12-13 yaşında belki de bulunduğu ülkede
okuma imkânı dahi olmayan, bu okullar sayesinde bursla okuyan, Türkiye'ye gelerek böyle bir bayram havası yaşayan çocuğun eğer Türkiye çok büyük bir hata yapmazsa Türkiye düşmanı olması mümkün değil.
Her yıl büyük bir heyecanla takip ediyorum
Nuh Albayrak/ Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Şarkı finalinde de çok duygulandım. Türkiye için çok önemli olduğuna inandığımdan olimpiyatlara elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Türk okulları sayesinde çok önemli şeyler başarılıyor. Dünyanın dört bir yanında Türkçe öğreniliyor. Bizim kültürümüzü öğreniyor. Sinan Çetin herkesin içerisinden geçen bir şeyi dillendirdi. Salondan yükselen alkışlar bunun göstergesi.
Her kesimden insanın sevgiyle baktığı bir hadise
Ekrem Dumanlı/ Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü: Türkçe Olimpiyatları her kesimden, her yaştan insanın sevgiyle, sempatiyle baktığı bir hadise haline dönüştü. Belki bugün organizasyon tam manasıyla anlaşılamamıştır ama önümüzdeki kuşaklar anlayacaktır. Türkiye dostu, Türkiye'nin folkloruna, edebiyatına, mutfağına aşina dünyanın dört bir yanında gençleri gördükçe 'ne kadar güzel bir şey yapılmış' deyip takdir edecekler.
Türkiye ile gönül köprüsü kuruyorlar
Hasan Karakaya/ Gazeteci-Yazar: Türkçe Olimpiyatları organizasyonu muhteşemdi. Gana'nın
Karadeniz fırtınasını çok beğendim. Bu organizasyon devam etmeli. Şarkı finalinde sunuculardan biri Endonezyalı öğretmendi. Yarın diğer çocuklar da ülkelerinde önemli mevkilere gelecek. Bu çocuklar, Türkiye ile kurulan bu gönül köprüsü sayesinde yeni dünyayı inşa edecekler.
Türkçe konusunda kim ne yaparsa gözümdeki yeri ayrı
İsmail Küçükkaya/ Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Türkçe konusunda kim ne yaparsa gözümdeki ve gönlümdeki yeri ayrıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'la gezilerimizde bu okullara gitme imkânı buldum. Oralarda bu çocuklar Türkçe egzersizler yapıyor. 25. yılında neler olacak çok merak ediyorum ve şimdiden onun çok olumlu işaretlerini görüyorum.
GECEDE NELER YAŞANDI - TIKLAYIN