Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, turizmin, insanlar arasına çizilen sınırları ortadan kaldırarak insanları bir araya getirip birbirleriyle etkileşim kurmalarını sağladığını söyledi.
Turizm haftası nedeniyle açıklamada bulunan Mardin Valisi Ömer Faruk Kocak, turizm sektörünün ekonominin can simidi olmasından dolayı bacasız sanayi olarak da adlandırıldığını söyledi. Turizmin, insanlar arasına çizilen sınırları ortadan kaldırarak insanları bir araya getirip birbirleriyle etkileşim kurmalarını sağladığını belirten Koçak, "Bu şekilde farklı kültürler birbirini tanıyarak kaynaşır. Bu haliyle turizm ekonomik getirisinin yanında insanlar arasında bir paylaşım da sağlamaktadır. Ülkemiz her geçen gün gelişen, değişen ve çeşitlenen turizm faaliyetleriyle birçok turist tarafından ziyaret edilmekte, bu sayede doğal ve kültürel zenginliklerimiz daha çok insana ulaşmaktadır." dedi.
Mardin'in tarihi dokusu ve farklı kültürleri bir dünya şehri olduğunu ifade eden Koçak, "Özgün mimarisiyle Mardin evleri, Ulu Cami, Çabuk Cami, Molla Hari Cami ve Mardin Kalesi, Kasımiye, Zinciriye ve Hatuniye medreseleri, Kırklar, Mor Mikail, Meryem Ana, Mor Yusuf, Deyrül Zaferan ve Deyrül Umur Manastırları gibi -kurucu hafızamızı yaşatan- yapılarla, Türkiye'nin büyüyen turizm pazarı içerisinde önemli bir rekabet gücü olan Mardin'de turizm büyümeyi teşvik edici önemli bir faaliyettir. Valilik olarak yürüttüğümüz 'Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi' kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla turizm alt yapısını ve turizm sektörünün rekabet gücünü geliştirerek sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Tüm ilçeleriyle bir bütün olarak, sahip olduğu tarih ve kültürel zenginlikleri turizme kazandırmayı başaran Mardin'de tüm sektörlerin katılımıyla devam eden çalışmalar, 'Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi' hedeflerine ulaşıldığının bir göstergesidir." şeklinde konuştu. CİHAN