Turhan Çömez: Erol Olçok’un otopsi raporunu gördüm, keskin nişancı iddiası gerçekçi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Eylül 12 2022
Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve AKP eski Milletvekili Turhan Çömez, AKP’nin reklam ve halkla ilişkiler işlerini yapan Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip'in 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde öldürülmesiyle ilgili konuştu.

Erdoğan’ın eski doktoru ve 22. dönem AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’in 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’de öldürülmesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Erol Olçok’un eski eşi Nihal Olçok’la da görüştüğünü ve kendisinin izniyle konuştuklarını aktaracağının altını çizen Çömez, “Otopsi raporunu aldım. Hekim olarak söylüyorum; rahmetli Erol, tek kurşunla şehit edilmiş. Abdullah iki kurşunla şehit edilmiş. Ve kurşunların yurakıdan geldiği açıkça belli. Yani Nihal hanımın keskin nişancı iddiası gerçekçi.” ifadelerini kullandı.

Halk TV’de 1 Eylül’de yayınlanan Açıkça programından TR724’ün aktardığına göre Çömez; otopsi raporunu incelediğini ve her iki ismi öldüren kurşunların da yukarıdan geldiğini öne sürdü ve şöyle konuştu: “Raporda, ‘Kurşunların geldiği mesafeyi tespit edebilmemiz için Erol Olçok’un elbiselerini incelememiz gerekiyor’ denilmiş. Ancak mahkemede bu konu gündeme bile gelmemiş. Nihal hanım da eşini öldüren kurşunların askerlerin olduğu taraftan gelmediğini söylüyor, görüntüleri incelemiş.”

NİHAL OLÇOK: SİSTEME VE DEVLETE İNANCIM KALMADI

Çömez, “Nihal Olçok neden Sedat Peker’den yardım istedi?” sorusuna, “Programdan önce Nihal hanımla konuştum. ‘Neden böyle bir şey yaptın, neden Sedat Peker’e müracaat ettin, devlet kurumları gereğini yapamadı mı’ dedim. ‘Yoruldum, tükendim, umudum kalmadı’ dedi. ‘Artık sisteme ve devlete inancım kalmadı. Çare arıyorum. Kafamda onlarca soru var ve bunlara cevap bulamıyorum’ dedi.” cevabını verdi.

‘DEVLET ARTIK YÖNETİLMİYOR, SAVRULUYOR’

Çömez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ünsal Ban da Sedat Peker’e müracaat etmiş. Ünsal Ban neden devlet kurumlarından medet ummaz da Sedat Peker’den medet umar. Çünkü artık devlet kurumları

Bu haberler de ilginizi çekebilir