TÜRGEV yetmedi bir de nur topu gibi KADEM'imiz oldu

Vakfın amacı iyi ahlaklı, topluma değer katacak gençlik yetiştirmek, kadın ve ailenin toplumsal rol ve statüsünü yükseltmek.
Taraf'tan Adnan Keskin'in haberine göre, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal’den sonra kızı Sümeyye de vakıf sahibi oldu. Sümeyye Erdoğan’ın Başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) aileye yetmedi. Bunun üzerine şimdi de aynı adla ‘Kadın ve Demokrasi Vakfı’ (KADEM Vakfı) kuruldu.
TÜRGEV’E KARDEŞ
İsmi Bilal Erdoğan ve kamu kaynaklarının peşkeş çekildiği usulsüzlük tartışmalarıyla özdeşleyen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) kız kardeş olarak gösterilen Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın kurulmasına ilişkin Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanı dün yayımlandı.
KADEM VAKFI
Böylece kısa adı KADEM Vakfı olarak belirlenen Kadın ve Demokrasi Vakfı, dün itibariyle resmen faaliyete başlamış oldu. Kadem Vakfı’nın 100 bin lira nakit malvarlığı ile İstanbul Anadolu 6.Asliye Hukuk mahkemesinin 16 Haziran tarihinde kesinleşen kararıyla kurulduğu.açıklandı. Tescil kararına göre; KADEM Vakfı’nın kurucuları (vakfedenleri) arasında öncelikle 10.şubesini önceki gün Trabzon’da açan Kadın ve Demokrasi Derneği ((KADEM) de yer aldı.
BUNLAR KURDU
KADEM Vakfı’nın kurucu ve yöneticilerinin de ağırlıkla mevcut dernekte olduğu gibi Sümeyye’nin yanı sıra Albayraklar gibi Erdoğan ailesinin akraba ve yakın aile dostlarından oluşması dikkat çekti. KADEM Vakfı’nın kurucuları şu isimlerden oluştu: “Sümeyye ERDOĞAN, Emine Sare AYDIN YILMAZ, Hafize Şule ALBAYRAK, Sema SİLKİN, Reyhan KALYONCU, Fatma Kübra SARUHAN, Sevim Zehra KAYA, Esra VARANK, Özgül Özkan YAVUZ, Sezen GÜNGÖR, Sena İPŞİRLİ, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)” Merkezi İstanbul olan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu (Mütevelli Heyeti) da şu isimlerden oluştu: “Emine Sare AYDIN YILMAZ (KADEM Derneğinin mevcut başkanı), Sümeyye ERDOĞAN (Derneğin ba
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


