Tuğgeneral Terzi’nin ölüm raporu, Ankara’ya gelmeden hazırlanmış!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 24 2022
15 Temmuz'un karanlıkta kalan noktalarından biri de Tuğgeneral Semih Terzi'nin hayatını kaybetmesi. Son olarak Terzi'nin ölüm raporunun daha Ankara'ya gitmeden önce hazırlandığı ortaya çıktı.
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sis perdesi geçen 7 yılda hala aydınlanmadı. Darbeden haberdar olan dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak başta olmak üzere pek çok askeri yetkili ne mahkemeye ne de Meclis Araştırma Komisyonu’na gitme cesareti gösteremedi. Darbeden yargılanan askerlerin çağrılarına rağmen, mahkeme de çağrı celbine duyarsız kaldı. Böylece önceden hazırlanan ve devletin belli kesimlerinin de senaryosunu yazdığı darbe girişimi, başta Gülen hareketi olmak üzere askeri bürokratların üzerine kaldı.
TR724'ün haberine göre bu darbe senaryosu öncelikle bir kişinin üzerine yazılmıştı. Bu isim, Doğu’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda olan Tuğgeneral Semih Terzi’ydi. Terzi geleceğin Özel Kuvvetler Komutanı olarak gösteriliyordu. Korgeneral Zekai Aksakallı emekliye sevk edildiğinde birliğin komutanı olacaktı. Dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, onu infaz ettirmek için yoğun bir emek sarf etti.
TERZİ, GATA’YA GELDİĞİNDE HAYATTAYDI
15 Temmuz 2016’da GATA’da üst düzey görevde bulunan ve darbenin ardından yurt dışına çıkan üst düzey bir bürokrat TR724’ten Tuna Yıldız'la önemli bilgiler paylaştı.
General Semih Terzi’nin 15 Temmuz gecesi GATA’ya yaralı olarak getirildiğini ve geldiğinde hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydeden üst düzey yetkili, Terzi’nin hastaneye giriş yapmasının ardından sürecin farklı işlediğini aktardı. Terzi’nin birliğinde bulunan askerlerce getirildiğini aktaran yetkili, “Biz kendisini general olması sebebiyle özel bir odaya aldık. GATA doktorları muayene etmeye başladı. Terzi, kamuoyuna yansıdığı gibi alnından vurulmamıştı. iki omuzunun arasından tek kurşunla vurulmuştu. Doktorlar mermiyi çıkarmaya çalışırken, içeri bilmediğimiz birileri girdi. Bütün doktorları dışar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







