Trump'ın suikastçısı önceden sinyal vermiş: '13 Temmuz prömiyerim olacak'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Temmuz 19 2024
Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un, bir oyun platformunda "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" diye bir mesaj bıraktığı ortaya çıktı. Soruşturma ekibi, Crooks'un eylemi nasıl ve neden gerçekleştirdiğini belirlemeye çalışıyor.
ABD'de Trump'a yönelik suikast girişimi zanlısı Crooks'un bu eylemi nasıl ve niye gerçekleştirdiği yönünde araştırmalar devam ediyor. Soruşturma ekibinden gelen bilgilere göre, Crooks'un bir oyun platformuna "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" diye bir mesaj bıraktığı ortaya çıktı. Yetkililerin Crooks'un elektronik aletlerindeki incelemeleri ise devam ediyor.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre soruşturma ekibinden bazı kaynaklar, ABC'ye, zanlı Crooks'un suikast girişiminin arkasında yatan nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, "Steam" adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını açıkladı.

'13 TEMMUZ PRÖMİYERİM OLACAK'

Kaynaklar, Crooks tarafından yazıldığına inandıkları mesajda, "13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" ifadesinin kullanıldığını belirtti.

CNN ise FBI’nın dün Kongre’de senatörlere verdiği brifingde Crooks’un oyun sitesindeki hesabını teyit etmesine rağmen bugün bu değerlendirmeyi revize ettiğini ve söz konusu hesabın “sahte” olabileceğini söylediğini yazdı.

Crooks'un elektronik aletlerinde incelemeleri sürdüren yetkililerin, telefonda Trump ve Başkan Joe Biden'in resimlerini bulduğu, ayrıca internet kayıtlarında "merminin uzun mesafede rüzgara karşı gidişatı" konusunda aramalara rastladığı kaydedildi.

CROOKS'UN 'ŞÜPHELİ' OLARAK FOTOĞRAFI ÇEKİLİP POLİSLE PAYLAŞILMIŞ

Diğer yandan olay günü Crooks silahını ateşlemeden önce seçim mitingi alanında yaşananalar hakkında da yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin dün Senato üyelerine verdiği kapalı brifingden sızan bilgilere göre, Crooks'un Trump kürsüye çıkmadan 1 saatten önce sırtında çanta ile meydanda dolaştığı, elinde golf sahasında kullanılan telemetre aleti ile ölçümler yaparken kolluk kuvvetlerinin dikkatini çektiği belirtildi.

AP'ye konuşan, söz konusu brifingden bilgisi olan 8 güvenlik yetkilisine göre, Crooks'un "şüpheli" durumunun telsizle üst

Bu haberler de ilginizi çekebilir