Trump'ın eski kampanya direktörü Manafort'a 47 ay hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 8 2019
ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kampanya direktörü Paul Manafort, banka hesaplarında ve vergide usülsüzlük yapmaktan 47 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Paul Manafort'un suçları, ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahalesini araştıran Özel Savcı Robert Mueller'in soruşturması sırasında ortaya çıkmıştı.
Manafort, Virgina eyaletinde görülen mahkemede ayrıca yol açtığı zararı gidermek için 24 milyon dolar tazminat ve 50 bin dolar para cezası ödemeye mahkum edildi.
Sekiz ayrı suçlamadan yargılanan 69 yaşındaki Manafort, Haziran ayından bu yana Virginia'daki bir gözaltı merkezinde tek kişilik hücrede tutuluyordu.
Manafort, Perşembe akşamı mahkemede verdiği ifadede, "hayatının en zor 2 yılını geçirdiğini" söyledi.
"Aşağılanmış ve utanmış hissettiğimi söylemek az kalır" diyen Manafort, yargıçtan "merhamet etmesini" de istedi.
Yargıç TS Ellis, duruşmada, Manafort'un "yasaya aykırı davranışlarından dolayı pişman olduğunu dile getirmemesine şaşırdığını" belirtti.
Manafort için savcılar 19,5 yıl ila 24 yıl arasında hapis cezası istiyordu.
Duruşmaya yeşil cezaevi giysisi içerisinde ve tekerlekli sandalyede getirilen Manafort, karar açıklandığında tepki vermedi.
Savcılık Manafort'u Ukrayna'daki Rusya yanlısı eski hükümete danışmanlıktan kazandığı milyonlarca doları ABD hükümetinden gizlemekle suçlamıştı. Ukrayna'daki Viktor Yanukoviç hükümeti devrildikten sonra Manafort'un kredilerini güvenceye almak ve lüks yaşam tarzını sürdürmek için bankalara yalan söylediği ifade edilmişti.
Cumhuriyetçi Parti içinde önemli bir isim olarak görülen Manafort'un ayrıca Filipinler'in eski lideri Ferdinand Marcos ile Angola'daki muhalif lider Jonas Savimbi'ye de danışmanlık yaptığı ortaya çıkmıştı.
Manafort'un Eylül ayında kabul ettiği iki ayrı komplo suçlamasıyl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


