Trump'ın BM konuşması öncesi ABD'de 2 kritik istifa
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 29 2017
ABD Dışişleri Bakanlığının iki üst düzey BM temsilcileri istifa etti.
ABD Diplomatları İstifa Etmeye Devam Ediyor: Trump’ın BM konuşması öncesi
ABD’nin uluslararası örgütlerdeki politikalarından sorumlu Tracey Ann Jacobson ve Uluslararası narkotik ve kolluk kuvvetleri işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanlığı yardımcısı William Rivington Brownfield’in istifa ettikleri ortaya çıktı. Brownfield’in eşinin de yine Dışişleri bakanlığından dört ay önce istifa ettiği haberleşti.
Bu istifaların Trump’ın BM Genel Kurulunda ilk kez tüm dünyaya konuşacağı tarihten haftalar önce gelmesine dikkat çekildi.
Trump göreve geldiğinden beri düzinelerce kariyer yetkililerinin istifaları sürüyor Birçoğu Trump’ın vizyonu ve politikalarına olan uyumsuzluğu neden olarak gösteriyor.
Trump’ın Kongre’ye gönderdiği bütçede ABD Dışişleri Bakanlığı bütçesinde %37’lik bir kesinti olması da Bakanlığa Beyaz Saray’ın önem vermediği ve ihmal ettiği şeklinde anlaşılıyor.
Geçtiğimiz haftalarda Putin’in Moskova’dan kovduğu 700 küsür ABD yetkilisi için Trump’ın ‘iyi yapmış, teşekkür ediyorum. Böylece paramızı israf etmeyeceğiz’ demiş ve bu da yine diplomatik dünyada büyük tepkiye neden olmuştu.
washington hattı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


