'Trump'a rağmen küresel finansman sistemi çalışmaya devam eder'
Ekonomistlere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergileri politikası daha fazla korumacılığa, küresel ekonomide daha yavaş büyümeye ve daha fazla enflasyona yol açabilir.
Yine de, dünyadaki en büyük kurumlardan biri olan Pekin merkezli Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın (AIIB) Başkan Yardımcısı Ludger Schuknecht'e göre, küresel kalkınma finansmanı mimarisi fırtınayı atlatmak için iyi konumlanmış durumda.
Schukecht Brüksel'de Euronews'a yaptığı açıklamada, "Diğer çok taraflı kalkınma bankalarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyoruz," dedi.
"Şu anda çok taraflılığın bana göre biraz zorlanıyor olması, onu daha az ilgili ve refahımız için ileriye dönük olumlu bir güç olarak daha az önemli hale getirmiyor," diye ekledi.
Bu haftanın başlarında Trump Kanada ve Meksika'ya gümrük vergileri getirmiş, ancak her iki ülke hükümetinin de ABD ile olan sınırlarındaki kontrolleri iyileştirme sözü vermesinin ardından bir gün sonra kararı askıya almıştı.
Ludger Schuknecht - AIIB Başkan Yardımcısı
Schuknecht, Trump yönetimi de dahil olmak üzere dünya liderlerinin iyi işleyen bir küresel finans piyasasına ve güçlü ticaret ve yatırım ilişkilerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
"Ben rasyonelliğe inanıyorum. Ve evet, insanların farklı tarzları var. Ama bence nihayetinde çok taraflı sistemin işlemesi, piyasaların açık olması ve birbirimize karşı çok fazla sorunlu davranışlarda bulunmamamız hepimizin yararına. Ancak iyi çözümler bulacağımıza inanıyorum."
Asya Altyapı Yatırım Bankası, Asya'daki ekonomik ve sosyal sonuçları kolektif olarak iyileştirmeyi amaçlayan çok taraflı bir kalkınma bankası ve uluslararası finans kur
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


