Trablus hükümetinden Sisi'ye sert cevap
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 21 2020
Libya'da Türkiye'nin desteklediği Trablus hükümeti, Sirte kentini 'kırmızı çizgi' olarak niteleyip askeri müdahale tehdidinde bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'ye tepki gösterdi. Açıklamada, "Ellerini üzerimizden çek" denildi.
Libya’da Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), askeri müdahale tehdidinde bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi kınadı. UMH yetkilisi Abdurrahman Şater, Sisi’yi “savaş davulları çalmakla” suçladı.
Aynı zamanda Libya Devlet Yüksek Konseyi üyesi de olan Şater, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Sisi’nin açıklamasının Libya’da güvenliği ve demokrasiyi tehlikeye attığını’ söyledi. Şater, Sisi’ye hitaben “Ellerini üzerimizden çek. Yemen’deki trajedini tekrarlama” dedi.
‘SİRTE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’ DEMİŞTİ
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, UMH güçlerini mevcut mevzilerinden öteye ilerlememeleri yolunda uyarmıştı. Libya sınırı yakınlarındaki Matruh Üssü’nü ziyaret eden Sisi, “Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir” demiş, orduya “sınır ötesi operasyonlara hazır olmaları” talimatı vermişti. Sisi, Libya’daki tek meşru kurumun Tobruk’ta bulunan ve General Halife Hafter’i destekleyem Libya Temsilciler Meclisi olduğunu savunmuştu.
SUUDİ ARABİSTAN ‘KAHİRE DEKLARASYONU’NA İŞARET ETTİ
Öte yandan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da uluslararası toplumdan, Libya konusunda sorumluluklarını yerine getirmesini ve Sisi’nin Libya’daki iç savaşın son bulması için 6 Haziran’da açıkladığı Kahire Deklarasyonu’na yanıt vermesini istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya’daki soruna kapsamlı çözüm bulunmasını ve ülkede güvenliğin sağlanmasını amaçlayan inisiyatife Suudi Arabistan’ın da destek verdiği hatırlatıldı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın kurumlarının yeniden tesis edilmesinin yanı sıra “terörizmin ve radikal görüşlere sahip milislerin” ortadan kaldırılmasını ve “bölgedeki terörizmi alevlendiren” yasadışı yabancı müdahalelerin son bulmasını istedi.
Kahire Deklarasyon
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







