Seçimler bitti onlar da gözden düştü: TOGG işçileri 2 Aydır Maaş alamıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 3 2023
TOGG Fabrikasında Maaş Krizi... 2 Aydır Maaşlarını Alamayan İşçiler Greve Gitti
Bursa'da bulunan TOGG fabrikası şantiyesinde çalışan İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası üyesi işçiler, iki aydır ücret alamayınca iş bırakma eylemi yaptı. Sendika, ücretleri ödenmeyen bazı işçilerin, iş yavaşlatma eylemi nedeni sonrası işten çıkarıldığını söyledi.
Bursa’da TOGG fabrikası şantiyesinde çalışan işçiler, maaşlarını alamayınca iş bıraktı.
TOGG’un Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika şantiyesinde yüklenici Yapı Merkezi firmasının teşeronu Anel Elektrik ve Sinay Enerji bünyesinde çalışan İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası üyesi işçiler, ücretlerini iki aydır almadıklarını belirterek iş bıraktı.
İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası'ndan Hasan Kırlangıç başlatılan iş yavaşlatma ve grev kararı sonrası Anel Elektrik ve Sinay Enerji'nin 12 çalışanın iş aktini sonlandırdığını açıkladı.
‘EYLEME GEÇTİK’
İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikasının (İYİ-SEN) Başkanı Hasan Kırlangıç şantiyede yaşanan duruma dair şunları aktardı: “Son iki aydır anladığımız kadarıyla, yüklenici firma Ticaret Bakanlığı’ndan ya da TOGG’dan ödeme alamıyor. Yapı Merkezi ödeme yapamadığı için alttaki taşeronlar da ister istemez işçilere ödeme yapamıyorlar. İşçiler 2 aylık maaşlarını alamadılar ve aynı zamanda iki gün önce işten çıkartıldılar.”
Hem Yapı merkezi hem işçilerle irtibat halinde olduğunu kaydeden Kırlangıç “Bugün yarın bugün yarın dediler ve Yapı Merkezi sorumlusu arkadaş şunu dedi ‘bu işler öyle kolay çözülecek işler değil.’ Sanki sorun bugün çıkmış gibi konuştu. Bu süreç işçi arkadaşlarımızı son durumuna getirmiş oldu. Biz de sendika olarak karar aldık; arkadaşlarımızın, üyelerimizin onayı ile birlikte basına ve kamuoyuna yansıtacak şekilde eyleme geçtik.”
BUNLAR SÜREKLİ BİZİ OYALIYORLAR
Fabrika inşaatında çalışan 20
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







