Timur: Öğrencilerde travma oluşturacak şekilde arama hukuka uygun değil

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 6 2015
Van'daki Özel Serhat Eğitim Kurumları'nın bünyesindeki okullara düzenlenen polis baskına tepkiler devam ediyor. Okula gelip yetkililerden bilgi alan Van Baro Başkanı Murat Timur, "Öğrencilerde travma oluşturacak, öğrencilerde ciddi psikolojik tahribat oluşturacak bir uygulamayı hukuka uygun görmek mümkün değil." dedi.
Van'daki Özel Serhat Eğitim Kurumları'nın bünyesindeki okullara düzenlenen polis baskına tepkiler devam ediyor. Okula gelip yetkililerden bilgi alan Van Baro Başkanı Murat Timur, "Öğrencilerde travma oluşturacak, öğrencilerde ciddi psikolojik tahribat oluşturacak bir uygulamayı hukuka uygun görmek mümkün değil." dedi.

Bugün sabahın erken saatlerinde zırhlı araçlarla düzenlenen baskına bir tepki de Van Baro Başkanı Murat Timur ve Baro yönetiminden geldi. Baro yönetimiyle okula gelip yetkililerden bilgi alan Timur, çıkışta basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Aramanın hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği görmek için burada olduklarını anlatan Van Baro Başkanı, "Bildiğiniz üzere Avukatlık Kanunu temel hak ve özgürlükler noktasında baroları sorumlu tutmakta. Barolara görev yüklemekte. Biz daha önce 10 yıl önce Van Barosu olarak temel hak ve özgürlüklerde nasıl tavır göstermişsek bugün yinede aynı tavrı gösteriyoruz. Bir yerde bir hak ihlali, özgürlükler noktasında bir kısıtlama kararı varsa bugün de baro olarak bunu izlemek gözlemlemek hem yasal görevimiz, hem de baromuzun yıllardır gösterdiği tavır. Evet bugün burada bir arama kararı alınmış ve gerekçesine baktığımız zaman burada vergi kaçırma olasılığı veya usulsüz öğrenci kaydı gibi iddialar arama kararında mevcut. Hukuk devletinde şu vardır. Hangi gerekçe ile bir arama kararı almışsanız usulüne uygun davranmanız gerekiyor." İfadelerini kullandı.

"Siyasallaşmış yargının artık hukuk merkezli insani vicdanlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor." diyen Murat Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman İstiklal Mahkemeleri'nden tutun sıkı yönetim mahkemeleri, devlet güvenlik mahkemeleri, özel yetkili mahkemeler ve son olarak sulh ceza hakimliklerinin kuruluşuna yönelik mahkemeler bu mahkemelerin hepsinin siyasal yargılamalar ve siyasi iktidarın beklenti ve taleplerine yönelik hareket ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu mahkemelerinde sulh mahkemesinin vermiş olduğu bu kararı da bu çerçevede

Bu haberler de ilginizi çekebilir