Yoksulluğa dikkat çekmek için Kilimanjaro’ya tırmandılar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 5 2023
İngiltere merkezli insani yardım kuruluşu Time to Help UK, bağış toplamak için sıra dışı ve zorlu bir etkinliğe imza atıyor. Pakistan ve Türk uyruklu gönüllerden oluşan 8 kişilik ekip 5.895 metre ile Afrika’nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro’ya tırmanıyor.
1 Temmuz’da başlayan tırmanış 7 Temmuz’da sona erecek. Etkinlik için aylar öncesinden bağış kampanyası başlatan ekip, şu ana kadar 40.000 sterlin topladı. Bağışlar Tanzanya ve Yemen’de ekmek üretimi, içme suyu temini, yetimhane tamiri gibi bir dizi proje için kullanılacak.
10 yıldır İngiltere’den dünyanın yoksul ülkelerine insani yardım ulaştıran Time to Help UK, sosyal dramlar konusunda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla ilginç projeler hayata geçiriyor. Dernek üyeleri, iki yıldır aralıklarla Londra caddelerinde su bidonu taşıyarak Afrika ve Asya ülkelerindeki içme suyu problemine dikkat çekiyor. Aynı zamanda bağış toplayarak söz konusu yerlerde su kuyuları açıyor.

Kilimanjaro tırmanışı sayesinde 40.000 sterlin topladılar
Dernek bu yıl hedef büyüttü ve Kilimanjaro Dağı tırmanışını hayata geçirmeye karar verdi. Bunun için Time to Help UK Genel Müdürü Yusuf Kar ile birlikte 8 kişi gönüllü oldu. İlk kez böylesine zorlu bir göreve katılan gönüllüler 1 Temmuz’da Tanzanya'nın kuzeydoğusunda bulunan dağa tırmanmaya başladı. 5 farklı noktada kamp kuran ekip her sabah 06.00’da kalkıp eksi 5 dereceyi bulan hava şartlarında harekete geçiyor. Aynı günde 4 iklimi birden yaşayan, 6-7 saat süren dik tırmanışlar yapan ekip, sınırlı miktarda su ve gıda taşıyabiliyor. Ekip tırmanışın ardından projenin diğer ayaklarının hayata geçirilmesinde görev alacak.

Time to Help UK Genel Müdürü K
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







