Ticarethane faturası Meclis'i çarptı: 2 ayda 7 buçuk milyon lirayı geçti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 8 2022
TBMM'nin elektrik faturalarının 'ticarethane' statüsü ile faturalandırıldığı ortaya çıktı. TBMM, 2022’nin ilk iki ayında 7 milyon 674 bin 810 bin lira fatura ödedi.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin TBMM yerleşkesinin elektirik faturalarıyla ilgili verdiği soru önergesiyle TBMM’nin elektrik faturalarının ‘ticarethane’ statüsüyle faturalandırıldığı öğrenildi.
Soru önergesine verilen yanıtta, 2022’nin ilk iki ayında TBMM’nin 7 milyon 674 bin 810 bin lira fatura ödediği belirtildi.
‘TBMM’NİN ÖDEYECEĞİ RAKAM 45 MİLYON LİRA’
Sözcü’de yer alan haberde Hakverdi yaptığı açıklamada “Bu meblağ, geçtiğimiz yıl ödenen meblağın iki buçuk katından fazla. 2021’de ödenen aylık ortalama fatura 1 milyon 471 bin 480 lira iken, bu yılın ilk iki ayı ortalaması 3 milyon 837 bin 405 lira. Yılın ilk iki ayında ödenen fatura 2017’de bir yılda ödenen faturanın dahi üzerinde. Sadece geçtiğimiz yıla oranla bile artış yüzde 260. Bu ortalama üzerinden yıl sonu TBMM’nin ödeyeceği rakam tahminen 45 milyon liranın üzerinde gerçekleşecek” dedi.
‘TBMM TİCARETHANE DEĞİLDİR’
Kilovatın aynı olduğunu dikkat çeken Hakverdi, TBMM’nin “Ticarethane” olarak görülmesine ise şöyle tepki gösterdi: “Bir kamu kurumu olan ve vatandaşın vergileri ile bütçesi oluşturulan TBMM ticarethane değildir. Elektrik faturalarının ticarethane olarak faturalandırılması ve emekçilerden esirgenen paraların yüksek tarife ile elektrik şirketlerine ödemesi kabul edilemez.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







