TFF'den Fenerbahçe taraftarlarına kötü haber
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 26 2016
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesinde İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi'nin sarı lacivertli taraftarların başvurusu üzerine vermiş olduğu kararla ilgili açıklama yaptı.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
" Kamuoyu gündeminde yer alan Fenerbahçe - Beşiktaş müsabakasına futbolseverlerin girişleriyle ilgili çıkan bazı haberler nedeniyle bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 12.02.2016 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Kasımpaşa müsabakasıyla ilgili olarak çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton, okul açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar vermiştir.
Söz konusu karar uyarınca disiplin yaptırımı uygulanan taraftarların, İstanbul 6. Tüketici Mahkemesine başvurduğu ve Mahkemenin, ilgili elektronik kartlar üzerindeki blokajın tedbiren kaldırılmasına karar verdiği, sonuç olarak bu kişilerin 29.02.2016 tarihindeki Fenerbahçe - Beşiktaş arasındaki müsabakaya giriş yapabilecekleri konusunda bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Ancak İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi kararında, açıkça Mahkeme'nin bu kişilerin müsabakaya girişleri ile ilgili karar vermeye yetkisi olmadığı ve bu hususun TFF'nin yetkisinde olduğunu ifade edilmiştir.
Alınan karar sadece, elektronik kartların finansal özelliklerinin kullanımı ile ilgilidir.
Halbuki ilgili PFDK kararı uyarınca yapılan blokaj, kartların sadece müsabakaya giriş özelliğini bloke etmektedir. Yani ilgililerin, elektronik kartlarını, finansal işlemlerde kullanmaları ve hatta ekonomik değere sahip müsabakaya giriş haklarını (e-bilet) istedikleri 3. kişilere devretmeleri mümkündür.
Müsabakaya girişin engellenmesi ise Federasyonumuzun disiplin yaptırımı uygulama yetkisi kapsamındadır."
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?2.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...3.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!4.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!5.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti8.Testleri pozitif çıkmıştı: Ela Rumeysa Cebeci adliyede9.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor10.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden op...

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet mü...


