Teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Temmuz 8 2016
Hatay’da da evde bomba hazırlayan iki Suriyeli terörist patlama sonucu öldü. Ölen teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktığı iddia edildi. Uzmanlar, evlerin bombalarla doldurulduğu uyarısında bulundu. İstihbarat açığına dikkat çekti.
Teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktı

Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin öldüğü IŞİD saldırısında bombacıların Fatih’teki evde kaldığı ortaya çıktı.

Atatürk havalimanına yönelik saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüme mesafesindeki bir evde kaldıkları ve katliama burada hazırlandıkları ortaya çıktı. Önceki gün de Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir evde yapım aşamasındaki patlayıcının infilak etmesi sonucu iki Suriyeli öldü. Ölen Suriyelilerin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirlendi. Patlama sırasında evde bulunan bir kadın da gözaltına alındı. Ölenlerin örgütsel bağlantıları araştırılıyor.

Patlayıcı tipi araştırılıyor

Polisin evde yaptığı aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu ele geçirildi. 2 ay önce Reyhanlı'daki eve yerleştikleri bildirilen İsa ve Hadad'ın kullandığı belirlenen 31 MB 298 plakalı otomobil de ayrıntılı inceleme için Emniyet'in bahçesine çekildi. Olayda ölen Suriyelilerin hazırladığı patlayıcının cinsi ise belirlenemedi. Ekipler, patlama yerinden aldıkları numuneleri Emniyet Kriminoloji Laboratuvarı'na gönderdi.

BÖYLE KAÇ EV OLDUĞU BELİRSİZ

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı: Gözaltına alınan kadın ölenlerden birinin eşi. Kadın, eşinin Suriye'de mekanik üzerine eğitim aldığını söylemekte. Bombayı patlatanlar bulundukları evi 9 ay önce kiralamışlar. Geçen yıl ocak ayında da AFAD kartı almışlar. Bu kartlarla rahatça dolaşmışlar. Bomba büyük olsaydı felaket yaşanırdı. Ayrıca evden iki tane silah çıkıyor. Bu silahlar susturucu takılmış, suikastta kullanılan silahlar. Bu ev gibi Türkiye'de ne kadar ev var bilmiyoruz. Yarın öbür gün bu bombaların nerelerde, nasıl ve kimler tarafından patlayacağını bilmiyoruz.

İnsanlar diken üstünde

Bu olay dahi ülkemize sığınan 4 milyona yakın Suriye vatandaşının hangisinin gerçekten sığınmacı, ha

Bu haberler de ilginizi çekebilir