‘Terörist’ dediklerini sınır ötesi operasyonlara gönderdiler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 29 2022
15 Temmuz askeri darbe girişimi iddiasıyla yaklaşık 25 bin personelini ihraç eden Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da haklarında ‘terörist’ soruşturması açılan personelini kritik görevlere göndermeye devam ediyor.
15 Temmuz askeri darbe girişimi iddiasıyla yaklaşık 25 bin personelini ihraç eden Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da haklarında ‘terörist’ soruşturması açılan personelini kritik görevlere göndermeye devam ediyor.
Daha önce cezaevinden özel izinle çıkardıkları pilotları sınır ötesi operasyonlara yollanırken mahkemelere yansıyan evraklara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’da haklarında ‘terör örgütü üyeliği’ soruşturmaları yürütülen isimleri kritik görevlere yollamış.
Mesela Zeytin Dalı Harekatı’na katılması için görevlendirilen Tatvan’da konuşlu 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı çok sayıda mahkemeye yazı yazıp haklarında yurt dışı yasağı olan personelinin yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

14 Aralık 2018 tarihli ve Albay Bülent Sayar imzalı talepte birliğin yurt dışı operasyona görevlendirdiği ancak kritik personelle ilgili yurt dışı yasağı olduğu belirtilip bu yasağın kaldırılması talep ediliyor.

Benzeri bir talep ise Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılmış. Albay Salih Büyük imzalı talep yazısında komando tugayının Fırat Kalkanı Harekatı’nda görevlendirildiği ve yurt dışı yasağı olan personelin yurt dışı yasağının kaldırılması gerektiği ifade ediliyor.
İlgili savc
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


