Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Terme Çayı'nı denizle buluşturma projesine tekneciler sahip çıktı. Turizme kazandırılması planlanan Terme çayının genişletme çalışmaları devam ederken, tekne sahipleri de turizm atağından pay istiyor.
Terme Çayı üzerinde çalışmalar devam ederken, projeye çayı aktif kullanan küçük tekne sahipleri destek çıktı. Kendilerinin de bu projede unutulmamaları gerektiğini belirten tekne sahipleri, turizm atağından pay istiyor.
ALİ BEKTAŞ: TEKNE TURLARINA BİZLERİ DE DAHİL ETSİNLER
10 yaşından beri tekne kullanan Ali Bektaş (66), "Ben yıllardır bu çayı kullanarak denize açılıyorum. Eskiden bu çayın her tarafına tekneler girebiliyordu, zamanla sığlaşarak bu özelliğini kaybetti. Şimdi Samsun Belediye Başkanı bu alanı tekrar canlandırmak istiyor. Bu durum bizi çok heyecanlandırdı. Artık eskisi gibi rahatlıkla çayı kullanabileceğiz. Ama bölge turizme kazandırılacağı için bizlerin geçişine izin vermezler diye korkuyoruz. Buradaki tekne sahiplerinin evleri hemen buraya yakın olduğu için biz teknelerimizi buraya bağlıyoruz. Bu bölge çok güzel bir doğa tabiatı. Turizme kazandırılarak canlı bir yere dönüşebilir. Gezi tekneleri gelecek buraya insanları denizle buluşturup doğal güzellikleri gösterecekler. Bizlerde küçük tekne sahipleri olarak bu turizm atağıyla oluşacak tekne turlarına bizlerinde dahil edilmesini istiyoruz." dedi.
GÜLER: BURANIN EKMEĞİNİ BİZİMLE PAYLAŞSINLAR
Terme çayında 15 ila 20 tane teknenin aktif olarak çalıştığını belirten Hayati Güler (66), şunları kaydetti: "Hepimizde belgesi var olan teknelerimiz bu alanda insanları gezdirerek doğal bir ortam oluşmasına katkı sağlayabiliriz. İnsanlar bizim teknelerimizle de Terme çayının denizle buluşan eşsiz güzelliklerini görebilir. Bizler yıllardır bu çayın ekmeğini yiyoruz. Eşsiz güzel bir yerin turizme kazandırılması bizi çok sevindirdi, şimdi bizde bu paydan nasiplenmek istiyoruz bizleri de unutmasınlar."
TEKNECİLERİN SIKINTILARINA DESTEK OLUNMALI
Balıkçı teknesi sahibi olan Recep Şengüler ise "Hepimizin sıkıntıları oluyor tekneyi suda tutmak için ekonomik gücünüzün olması gerekiyor. Artık eskisi gibi balıkçılık yapılmıyor ki, bu tekneleri satmadan ayakta tutmak için bizlerin sıkıntılarına dertlerine ortak olunmalı. Bu çay bize ev sahipliği yapıyor". diye konuştu. CİHAN