Temelini Çelik ve Arınç'ın attığı anaokuluna baskın

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 27 2015
Ülkenin terör konusunda sakıntılı süreçten geçtiği şu günlerde polis mesaisini okullara ayırıyor. Dün, Diyarbakır'da zorla kepenk kapattırılan esnafın derdine çare olamayan polis, aynı anlarda 8 farklı kurumla okul basmıştı. Ellerde metreler, kapı genişliği ölçüldü, kolonlar hesap edildi, tabelalar incelendi… O saatlerde benzer manzaralar birçok ilde olduğu gibi Manisa'da da yaşandı.
Temelini Çelik ve Arınç'ın attığı anaokuluna baskın
Polis eşliğinde Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'ne denetim baskını düzenleyen yedi kurum, bugün de Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na denetim baskını yaptı. Polis, daha önce de Zonguldak'ta da çocukların bulunduğu kreşi basmış, oyuncakları bile incelemişti.

Elde ettiği başarılarla Manisa'nın ve Türkiye'nin gururu olan Özel Şehzade Mehmet anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na polis eşliğinde düzenlenen denetim baskınına Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Maliye denetçileri, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri katıldı. Denetim sırasında polis okulda güvenlik önlemi alırken basın mensupları içeriye alınmadı. Saban başlayan denetim baskınına tepki gösteren öğrenci velileri de okullara giderek sahip çıktı.

ZONGULDAK'TA DA KREŞ BASILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde polis, Zonguldak'ta da çocukların bulunduğu esnada kreş basmıştı. 28 Şubat'ın 'telekulakçı' diye tanınan Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla yapılan baskında, çocukların el işleri, oyuncakları bile didik didik incelenmişti. Ak'ın "Binada çocuk yoktu" yalanı ise, bizzat kamera kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

VELİLER OKULUNA SAHİP ÇIKTI

Manisa'da, Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci velileri, polis eşliğinde 7 kurum tarafından denetim baskını düzenlenen okullarına sahip çıktı. Veliler, okula gelerek tepki gösterdi. Bu zamana kadar okullarına sahip çıktıklarını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen veliler, bu okullardan yetişen güzel insanların, bu ülkenin geleceğini inşa edeceğini kaydetti.

Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yerkazanoğlu, dün Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'ne polis eşliğinde düzenlenen denetim baskını sebebiyle bir ilkle karşıl

Bu haberler de ilginizi çekebilir