"Bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri" diyen Altaylı, giyim firmasının sadece online satış yapacağını aktardı.
Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki "Densizlik işe yaradı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
Ürünleri pek kaliteli olmasa da, bırakın yılları bir sezon boyu giyilecek türde olmasa da Zara, dünya modasında önemli bir oyuncu.
Hızla değişen moda akımlarına, erişilebilir moda kavramıyla herkesi ortak edebilen bir tekstil, daha doğrusu bir “lojistik” firması.
Dünya çapında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde toplam 6 bini aşkın mağazası var.
Ve bu dünya devi Zara, Türkiye’den çıkma kararı almış.
Tüm mağazalarını kapatacak ve Türkiye’de sadece online satış yapacakmış.
Daha önce de böyle dedikodular çıkmış, ancak Zara Türkiye’den çıkmamıştı.
Ancak bu kez bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri.
Her ne kadar bu kararın gerekçesi “yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetler” olarak gösterilse de ben pek de öyle düşünmüyorum.
ZARA'DAN AÇIKLAMA
Dünya gazetesine konuşan bir Zara yetkilisi ise iddiayı yalanlayarak, “Bu konuda resmi bir açıklamamız yok, bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Faaliyetlerimiz devam ediyor, edecek” dedi.
Dünyanın 93 ülkesinde faaliyet gösteren Inditex çatısı altında bulunan Zara’nın 2016 yılında yeni girdiği pazarlar arasında Aruba, Nikaragua, Vietnam, Yeni Zelanda ve Paraguay bulunuyor.
Inditex’in altında Zara’nın yanı sıra Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho gibi yedi marka daha yer alıyor.
Zara’nın Türkiye’de 21’i İstanbul’da olmak üzere 36 mağazası bulunuyor.
Zara, Mango ve Next markalarına üretim yapan Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesinin ardından kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi, 79 haftadır grevde.