Yıldız oluşumu yeryüzünden yaklaşık 5000 ışık yılı uzaklıkta, Yay takımyıldızı doğrultusunda yer alan gaz ve toz bulutu NGC 6559’da gözlemlendi.
Fotoğrafta parıldayan bölge, NGC 6559’un 100 ışık yılı genişliğindeki ünlü komşusu Denizkulağı Buutsusu’na göre sadece bir kaç ışık yılı boyunda. Ünlü komşusundan dolayı genellikle gözden kaçsa da, NGC 6559 bu yeni görüntüde daha ön planda yer alıyor.
NGC 6559’un bulutlarındaki gaz, genellikle yıldız oluşumu için ham madde görevi gören hidrojenden oluşuyor. Bulut içerisindeki bölge yeterince madde kazandığında, kendi kütle çekimi altında çökmeye başlıyor.
Bulutun merkezi, yıldız doğuncaya ve termo-nükleer füzyon başlayıncaya kadar giderek yoğunlaşıp ısınıyor. Hidrojen atomları birleşerek helyum atomlarını oluşturuyor ve yıldızların parlamasını sağlayan enerji ortaya çıkıyor.
Bu göz alıcı yıldız oluşumu bölgesi, Şili La Silla’daki Danimarka Teleskopu üzerinde bulunan Danimarka Sönük Nesne Tayfçeker ve Kamerası ile görüntülendi. La Sill’da 1979’dan bu yana kullanımda olan ulusal teleskop, günümüzde yenilenerek uzaktan kontrol edilen bir son teknoloji ürünü teleskopa dönüştürüldü.