Öldürerek
büyüme üzerine kurulu online oyunun gerçek
cinayetlere neden olmasından korkuluyor. Bağımlılık yaratan oyun karakterleri parayla satılıyor
Tüm dünyada milyonlarca insanı
esir alan Knight
Online isimli oyunun yaptığı
bağımlılık nedeniyle boşanmalara bile neden olduğu iddia ediliyor. Bir başka iddia da oyuncuların
sanal karakterlerini güçlendirebilmek için başka oyunculara yüzlerce YTL ödemesi.
İnternette oynanabilen ve şu an dünyada milyonlarca kullanıcısı olan 'Knight' isimli fantastik savaş oyunu, korkunç bir salgına dönüştü. Türkiye'de de binlerce kişi, günde ortalama 8-10 saatini bu oyunun başında geçiriyor. Malezyalı bir
yazılım mühendisinin geliştirdiği oyuna başlayanların bir daha bırakamadıkları söyleniyor.
IRKLARIN SAVAŞI
Knight Online isimli oyun için bilgisayara
küçük bir program yükleniyor. Bu program kullanıcıyı,
Amerika,
Japonya ve Malezya'da bulunan oyunun ana bilgisayar ağlarına bağlı olarak çalışan ve her ülkede alt ağları bulunan bir sisteme girmesini sağlıyor. Kullanıcılar seçtikleri rumuzlarla oyuna dahil olduktan sonra, kendilerini Orc diye adlandırılan ırka karşı yürütülen kıyasıya bir savaşın içinde buluyorlar.
Oyunda tek amaç yaratıkları öldürerek para,
eşya ve de puan kazanarak seviyesini yükseltmek.
DÜŞMAN BAŞINA
Son bir yıl içinde günde 6-7 saatini oyuna ayıraran E.B. isimli kullanıcı, oyunun bağımlılık yaptığını belirterek, "Eğer düşmanınız varsa bu oyunu alıp
hediye edin. Ona en büyük kötülüğü yapmış olursunuz" dedi.E.B., "Daha önce savaşçılarını öldürdüğüm kişiler bana düşmanlık besliyor. Bunu internetten bana yazıyorlar. Ancak benim gerçek hayattaki kimliğimi bilmedikleri için korkmuyorum" dedi.
KARAKTERLER SATILIYOR
E.B., oyunu oynayanların kendilerini karakterlerle özdeşleştirdiğini ve oyun yüzünden gerçek hayatta bir cinayet yaşanmayışının sadece şans eseri olduğunu belirtti. E.B. ayrıca oyunda yükselerek kazandığı ve dünya genelinde en fazla 20-25 kişide bulunan kemerini Dubai'den Arap bir kullanıcıya satacağını söyledi. Oyunda belli gün ve saatlerde savaşların gerçekleştiğini bildiren E.B., oyun içerisinde geliştirilen karakterlerin oyunda başarılı olamayanlar tarafından yüzlerce dolara satın alındığını da sözlerine ekliyor.
YENİ ŞAFAK