Twitter, Facebook ve Apple'ı çökerten site!

Teknoloji devi Apple ve dünyanın en popüler iki sosyal medya ağı Twitter ile Facebook siber saldırıya uğradı.

Twitter, Facebook ve Apple'ı çökerten site!

Twitter, 2012’de birçok kez siber saldırı tehdidi yaşadı, saldırıların bir kısmı reddedildi, bir kısmı da geçici teknik arızalara ve bilgi sızıntılarına neden oldu. Apple ve Facebook ise geçtiğimiz günlerde ardı ardına siber saldırılara maruz kaldıklarını açıkladı. 

NTV'de yer alan habere göre AllThingsDigital sitesinin yazarlarından Mike Isaac, yakın dönemde yaşanan saldırıları mercek altına aldı. Isaac, saldırıların ortak bir noktası olduğuna dikkat çekti. Bu ortak nokta, saldırıya maruz kalan sitelerin mobil gelişim hakkında bilgi paylaşımında bulunan spesifik bir internet sitesini’ ziyaret etmiş olmalarıydı. Dahası, bu siteyi ziyaret edenler sadece teknoloji şirketleri değil. Facebook’ın uğradığı siber saldırıyı inceleyen soruşturmacıların verdiği bilgiye göre, söz konusu sitenin adı ‘iPhoneDevSDK.’ Bu site, mobil teknolojilerle ilgilenen birçok firma için bir merkezi bilgi ağı gibi gösteriliyor.

Bu gelişmelerin ardından, sakın bir hataya düşerek iPhoneDevSDK sitesini ziyaret etmeyin. Sitenin risk taşımadığına dair bir gelişme olana kadar, internet kullanıcılarının yazılım geliştirici veya kurumların bu siteye girmesi dijital güvenlikleri adına tehdit içeriyor.

Öte yandan iPhoneDevSDK sitesinin sahibi ve operatörü Ian Sefferman, dün AllThingsD’ye açıklama yaptı. Sefferman, siber saldırılarla sitelerinin bağlantısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sitemizin Facebook çalışanlarının bilgisayarlarının etkilenmesinde araç olarak kullanıldığı iddialarını inceliyoruz. Bu iddianın gerçek olmadığı konusunda garanti verebiliriz. Facebook, siber saldırı hakkında hemen diğer etkilenen şirketlerle temasa geçtiklerini duyurdu. Ancak bizimle temasa geçmediler. Ayrıca hiçbir yasal kurum ve teknoloji şirketi de bize ulaşmadı. Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için çok önemli ve soruşturmayı en sonuna kadar takip edeceğiz."
<< Önceki Haber Twitter, Facebook ve Apple'ı çökerten site! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER