ING Grubu'nun 12 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de gençlerin yüzde 51'i artık ödemelerini sosyal medya (Facebook, Twitter gibi) aracılığıyla gerçekleştirmek istiyor. Bu oran Avrupa ortalamasında ise yüzde 33.
Araştırmaya katılanların yüzde 39'u sosyal medyayı bankayla ilgili olarak genel bilgi almak için kullanırken, bu durumu yüzde 32'lik bir oranla şikayet etme amaçlı kullanım ve yüzde 31'lik oranla yardım alma ve banka çalışanıyla iletişime geçmek için kullanım yer alıyor.
Çıkan sonuçlara göre, bankaların ürün ve hizmetlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaları, ankete katılanlar tarafından çok fazla ilgi görmüyor.
Bankaların tasarruf hakkında verdikleri ipuçları, katılımcıların bankalardan beklentileri arasında listenin en yukarısında yer alıyor.
Katılımcıların yüzde 70'i ise bankaların, sosyal medyayı kullanarak tasarruf ipuçları vermesi gerektiği konusunda hemfikir.
Araştırmaya göre, mobil bankacılığı kullanan insanlar, paralarını yönetirken kendilerini daha fazla “kontrol” sahibi hissediyorlar. Nakit kullanımı ise kişinin ne kadar harcadığını bilmesini sağladığından, yine kişideki kontrol mekanizmasını harekete geçiriyor.
Ankete göre, 12 Avrupa ülkesinden katılımcıların yüzde 33'ü nakit ödemede, kredi kartı ile yaptıkları ödemeden daha güvende hissediyorlar.