2009’un son günlerine gelirken şu görülüyor ki bu yıl sosyal
iletişim siteleri doruk noktalarına ulaştılar. Bu siteleri hazırlayıp kullanıcılarla buluşturanlar içinse gayet karlı bir yıl oldu.
Bu yıl
bilişim dünyası köklü değişikliklere de sahne oldu, sosyal iletişim sitelere sayesinde teknolojiye uzak birçok insan bir anda bu sitelerin müdavi haline geldiler. Teknolojiye ayak uydurmaya çalıştılar.
2009’da
sosyal ağlar, sadece dün ne yediklerini, nereye gideceklerini, ne giyeceklerini söyleyen insanların tekelinden çıkarak, gerçekten yararlı bilgilerin paylaşıldığı, politikanın konuşulduğu, anlık haberlerin takip edilebildiği insanların bir şeyler öğrenebileceği yerler haline geldi.
Geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcı kitlesinde de büyük değişimler yaşandı, çoğunluğunu lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu bu platformlara artık sadece gençler değil her yaş grubundan ve her sosyal çevreden insan katıldı. Ebeveynler hatta büyükbaba ve büyükannelerin bile
sosyal paylaşım sitelerine üye olarak bu siteleri önemli bir iletişim aracı olarak kullanmalarına şahit olduk. Gerçi
Facebook ve Twitter’da
aile büyüklerinden biri örneğin Mehmet Dayı’yla
arkadaş olmak çocukları biraz utandırsa, 2009 yılında yavaş yavaş herkesin bu sitelere üye olduğu fikrine alışıldı ve kabullenildi.
2009 yılında popülerliği en üst düzeyde olan bu sitelerin 2010’da da aynı performansı mı sergileyecekleri yoksa bir düşüş mü yaşayacakları önemli sorular arasında. Ancak şu da var ki artık
sosyal paylaşım siteleri hayatımızın bir parçası haline geldi ve uzun süre de hayatımızdan ayrılacak gibi gözükmüyor.
pctime.com.tr