SİVAS (CİHAN)- Madde bağımlılarının tedavileri yapılarak işe yerleştirilmeleri için Sivas Müftülüğü ile Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Müftü Recep Şükrü Balkan, Sivas'ta ciddi oranda madde bağımlısı bulunduğunu belirterek, "Hiç bir şekilde deşifre etmeden bu kardeşlerimizi tedavi ettirerek, umreye göndermeyi planlıyoruz." dedi.
Müftülük ile Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü arasında, madde bağımlılarının topluma kazandırılması amacıyla protokol imzalandı. Buna göre madde bağımlıları, tedavilerinin ardından Müftülük bünyesinde işe başlayacak. Müftülük'te düzenlenen törende konuşan Müftü Recep Şükrü Balkan, "Madde bağımlılığına bulaşan kişi sayısı tahmin edildiğinin çok üzerinde, bunu çok iyi tespit etmiş durumdayız. Bu kardeşlerimizin büyük bir bölümü deşifre olmaktan korktukları için gelemiyorlar." şeklinde konuştu.
Müftü Balkan, yaklaşık 5 aylık süre önce başladıkları madde bağımlısı vatandaşları topluma kazandırma projesi olan 'Maddeden Manaya' adını verdikleri projede, ciddi manada yol aldıklarını, bir süre sonra en azından bir bölümünü umreye de yollayacaklarını söyledi.
"MÜFTÜLÜK BÜNYESİNDE İŞE BAŞLAYACAKLAR"
Projenin, tek ayaklı olmamakla birlikte sosyal, ekonomik, toplumsal ve manevi yönleri bulunduğuna vurgu yapan Müftü Recep Şükrü Balkan, şunları söyledi: "Bunların hepsini bir arada yaptığımızda başarıya ulaşabileceğimizi düşündüğümüz bir proje bu. Bu arkadaşlarımızı hastane tedavileri sonrası rehabilitasyon süreciyle devam ediyoruz. En önemlisi bunların manevi anlamda bir noktaya getirilmesiyle birlikte ekonomik yönden de bu kardeşlerimizin rahat olması gerekiyor. Tedavilerini yaptırdığımız ama işi gücü olmayanların hepsine iş imkânı sağladılar. Şu anda da bu devam ediyor. Hatta 2 kişinin işlemlerini yaparak bizim bünyemizde ve gözetimimizde işe başlatacağız. Bu kardeşlerimizin bataklıktan çıkmaları için çalışmaya devam edeceğiz. İlgili olan diğer kurumları ve hayırseverleri bu konuda göreve davet ediyoruz."
"SİVAS'TA CİDDİ SAYIDA MADDE BAĞIMLISI VAR"
Madde bağımlılığına bulaşan kişi sayısının, tahmin edildiğinin çok üzerinde olduğunu belirten Balkan, bunu çok iyi tespit ettiklerini vurguladı. Müftü Recep Şükrü Balkan, şunları ifade etti: "Bu kardeşlerimizin büyük bir bölümü deşifre olmaktan korktukları için gelemiyorlar. Kesinlikle kardeşlerimizin kimliği gizli kalıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamıyla içimizdeki gizlilik esasına dayalı olarak bu kardeşlerimizle ilgilenerek tedavilerini yaptırıyoruz. Şu an itibariyle hastanede yatanları da sayarsak 14 kişi tedaviye olumlu cevap vermiş durumda. Maalesef 6 kişi tedaviye olumlu cevap vermeyip projeden ayrıldı. Ama bu sayı böyle sıkıntılı bir süreçte gerçekten önemli bir rakam. Tabi çok farklı hikâyelerle karşılaşıyoruz. Bizim bu noktada bir kişiyi kurtarmamız inanın çok sayıda insanın hayatına olumlu manada etki edecek ve sıkıntıdan kurtaracaktır. Bununla ilgili Kur'an-ı Kerim'de ayeti kerime de var. Bir insanın kurtulmasının bütün insanların kurtulması anlamına geldiğini biliyoruz. Bu konuda katkılarından dolayı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi başhekimi ve personeline teşekkür ediyoruz. Hastane anlamında başarıya ulaşmamızda çok katkıları var."
"BU KONUDA HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR"
Çalışma ve İŞKUR Müdürü Nurettin Köksal ise böyle kanayan bir yaraya merhem olabilecek bu projeye el atmamalarının mümkün olmadığını kaydederek, şöyle devam etiunları ifade etti: "Bizden istenen de bu arkadaşlarımız için iş bulmamız istenince hemen kabul ettik. Çalışmayı gördüm çok güzel. Diğer illerdeki gibi tedavi ettirip hemen bırakmıyoruz. Hem rehabilitasyon, hem iş kapsamında beraber götüreceğiz. İnşallah bir ekip olarak buradan kurtardığımız gençlerle bunlara bulaşmamalarını sağlayacağız. Bir daha bu illete bulaşmamaları ve diğer gençlerimizin de hiç karşılaşmamaları için neler yapabiliriz, çünkü damdan düşenler daha iyi bilir. Önce damdan düşenleri kurtarıp, sonra da bu bataklığa düşülmemesi için çalışacağız. Ailelerin de bu anlamda bize, müftülüğe veya emniyet ile irtibata geçmelerini istiyoruz. Yavrularımızı bir an önce bu bağımlılıktan kurtaralım. Bu arkadaşlarımızın topluma kazandırılması için mahallelerde imamlar, öğretmenler ve özellikle muhtarlara büyük görevler düşüyor."
CİHAN