Taşkınlık yasak getiriyor... Avrupa'da Türk düğün konvoylarına sert tedbirler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 3 2019
Hollanda'nın ikinci büyük kenti Rotterdam'da düğün konvoyunu uyaran bir polis memurunun dövülmesi üzerine, belediye Türkiye ve Fas kökenli göçmenlere bir dizi yasak getirmeye hazırlanıyor.
BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, trafikte tehlike oluşturan konvoylar ve gece yarılarına kadar süren sokak düğünlerinin önlenmesi konusunda Salı günü savcılık ve polis yetkilileri ile görüşecek.
Geçen Cuma günü, Rotterdam'ın merkezinde bir düğün konvoyunu tehlikeli sürüş, sol şeridini gereksiz ihlal ve korna çalarak gürültü yaptıkları şikayeti üzerine durduran polis memurunun dövülmesinin de yankıları sürüyor.
Polis memurunun tartıştığı bir kişiyi gözaltına almak istediği sırada, konvoydaki bir başka kişi arkasından kafasına vurarak yere düşürmüştü.
Polis memuru, beyin sarsıntısı gerekçesiyle tedavi altına alınmış, damat da dahil 3 kişi polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Polis memuruna arkadan saldırdığı belirtilen kişi ise halen aranıyor.
Aşırı sağcı internet sitelerinde, "Kornacı Türkler polis dövdü" başlığıyla verilen haberlerin ardından, Rotterdam Belediyesi, düğün konvoyu yasağı getirmek için harekete geçti.
Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, kentin yerel televizyon kanalı Rijmond Tv'ye yaptığı açıklamada, polis memurunun dövülmesini, "skandal ve kabul edilemez" diye değerlendirdi.
'KURALLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ'
Rotterdam'da Türkiye ve Fas kökenlilerin elinde tuttuğu bir alt kültürle uğraştıklarını söyleyen Aboutaleb, şöyle konuştu:
"Sokakta gece yarılarına kadar süren düğün eğlenceleri, korna çalarak araç sürmek ve insanları uykusuz bırakmak gibi, geldikleri ülkelere ait görüntüleri burada da sürdürüyorlar. Bunun burada da mümkün olduğunu düşünüyorlar."
Bu duruma karşı kesin bir şekilde harekete geçmek istediğini vurgulayan Rotterdam Belediye Başkanı, kura
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


