Taşeron işçiye kadroyu neden kanunla vermiyorlar?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 20 2017
''Kaç seçim geçti taşeron işçilere kadro taahhüdünü yerine getirmedi. Aileleri ile beraber 5 milyondan fazla kimsede ‘eksiği fazlasıyla kanun bu defa çıkacak’ beklentisi bizzat Erdoğan’ın beyanları ile teşekkül etti. ‘Kanun olmadı, KHK verelim’ tavrı taşeron işçilerin mağduriyetini gidermeyecek. ''

TARIK ZİYA / samanyoluhaber.com
Kamuda 900 bin civarında taşeron işçiye kadro vereceğini ilan eden hükûmet kalıcı bir düzenleme yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlayarak mevzuyu çözmeye çalışacak.
Tam bir göz boyama teşebbüsü...
Gece yarısı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) mensup iki milletvekilinin kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirmekte mahir bir iktidarın taşeron işçilere gelince KHK ile iktifa etmesi akıllara farklı suâller getiriyor.
Kanunun 1 Ocak 2018’e yetiştirme telaşı ile bu tavır izah edilemez.
BOKSÖR VEKİLLER NE GÜNE DURUYOR!
AKP’nin istediği vakit nice kanununu ışık süratinde geçirebildiğine TBMM Genel Kurul salonundaki ceylan derisinden mamul sandalyeler bile şahitlik eder.
Muhyettin Aksak, Oktay Saral ve Metin Gündoğdu gibi dünya boks şampiyonasına iştirak edecek kadar iddialı mebuslarıyla kanunlara direnen muhalefeti AKP’nin ne hale getirdiğini yine en iye AKP’liler biliyor.
Muhalefet seve seve desteklemezse AKP’nin çok hazzettiği ceberrut tarafı çıkar meydana.
Kendilerine söz hakkı verilirse onların damdan düşürdüğü muhalif mebuslar da anlatabilir ışık süratinde çıkan kanunları...
MİLYONLUK KAHRAMAN
Taşeron işçinin endişelerini tamamen bertaraf etmek için TBMM’nin tarihinde harcama rekorları kıran reisine de müracaat edilebilir.
5 milyon liralık Mercedes ile züğürtlerin çenesini yoran TBMM Başkanı İsmail Kahraman makam saltanatının son halkasına 1 milyon liralık halıyı da ilave ettiğine göre milletin cebinden çıkan o kadar paranın hatırına mevzuya sahip çıkar herhalde.
Bizzat Genel Kurul’u idare etmesi jest bile sayılmaz!
Bu haberler de ilginizi çekebilir

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN







