Tam 'tahliye'ye iki gün kala... Brunson davasına yeni gizli tanıklar geldi!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 10 2018
ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'un 12 Ekim'de görülecek duruşması öncesinde yeni gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı. 'Kama' ve 'Kılıç' kod adlı gizli tanıklar, Brunson'ın dini faaliyetler adı altında, eski kilise çalışanları üzerinden Didim'de de çalışmalar yürüttüğünü iddia etti.
Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, 'Kama' ve 'Kılıç' kod adlı gizli tanıklar, 21 Haziran'da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca alınan ifadelerinde, Brunson'ın dini faaliyetler adı altında, eski kilise çalışanları üzerinden Didim'de de çalışmalar yürüttüğünü öne sürdü.
35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın yargılandığı davanın 4. duruşması 12 Ekim'de görülecek.
'YENİ OLUŞUMDAN BAHSEDİLİYORDU'
Duruşma öncesi ifadeleri dosyaya giren gizli tanıklardan 'Kılıç' şunları kaydetti: "Didim'de pazar günleri kurulan ikinci el pazarında bir esnafın verdiği davetiyedeki adrese arkadaşım F.M.B. ve M.B. ile birlikte gittim. Burada bizi 'Bedroz' isimli, sonradan papaz olduğunu öğrendiğim kişi karşıladı. Bedroz'un kürsüde yaptığı konuşması, hem benim hem de yanımda bulunan arkadaşlarımın dikkatini çekti. Sık sık konuşması içinde Didim Kilisesi ismi geçince rahatsızlık duydum. Yeni bir oluşumdan bahsediyorlardı, fakat bu organizasyonun ne olduğunu bize söylemediler. Bunun sebebi ben ve yanımdaki arkadaşlarımın buraya ilk defa gelmemizden dolayı bize güvenmedikleri içindi."
'BRUNSON'UN EŞİ DE ORADAYDI'
Gizli tanık 'Kılıç' ifadesinde bu konuşmalar yapıldığı sırada bir kadının geldiğini de tarif ederek daha sonra bu kişiyi çıkan haberlerde gördüğünü, Brunson'un eşi Norine Lyn Brunson olduğunu fark ettiğini söyledi.
Gizli tanık, konuşmalarla ilgili ifadesinde şunları söyledi:
"Bu kişilerin bulundukları yerde nüfus kitlesine göre hareket ettiğini, Didim'de hedef kitlelerinin Süryaniler, Kürt görünümlü Ermeniler, Aleviler, dar gelirli Kürt vatandaşlar olduğunu gördüm. Türkiye'de Didim yabancılar tarafından kurtarılmış bir bölge olarak kabul edilir. Sanat galerisinde gördüğüm manzara ve fa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







