Antalya Rasanet Gençlik Vakfı tarafından organize edilen 8. Geleneksel Rasanetli Günleri buluşması Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Duygusal anların yaşandığı programda ömrünü eğitim hizmetlerine adamış kişilerin ailelerine plaket takdim edildi. Rasanet Gençlik Vakfı Kurucu Başkanı Hüseyin Tulpar siyasi baskılardan dolayı yaşanan sıkıntılara değindi. Tulpar, talip olunan hizmetin önemi nispetinde bedelinin de ağır olduğunu vurguladı.
'TÜM BASKILARA RAĞMEN VARLARINI YOKLARINI HİZMET İÇİN HARCADILAR'
Farklı meslek gruplarından çok sayıda kişinin katıldığı program, birlikte yenilen yemekle başladı. Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşma programı ise Bünyamin Türk'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Rasanet Gençlik Vakfı Başkanı Hasan Yılmaz, programa katılanlar teşekkürlerini sundu. Amaçlarının karakterli nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Yılmaz, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yardımseverlerin destekleriyle hizmet verdiklerini söyledi. Yılmaz, Antalya'da eğitim hizmetlerine katkıda bulunan yardımseverlerin isimlerini tek tek okuduğu sırada duygulandı, gözyaşlarına hâkim olamadı. Bu sırada salonda bulunan diğer katılımcılar da hıçkırıklara boğuldu. Ömrünü maddi manevi olarak hizmete adayan bu insanların her dönem gördükleri baskılara rağmen varlarını yoklarını hizmet için harcadıklarını söyledi.
'HİZMETİN BİZE SUNDUKLARINI KELİMELERLE ANLATMAK YETERSİZ KALIR'
Programda Rasanet Gençlik Vakfı'nın yardımlarıyla eğitimini tamamladığını açıklayan Avukat Burhan Aydın, "Hizmetin bize sunduklarını kelimelerle anlatmak yetersiz kalır." ifadeleriyle dikkatleri çekerken, "İyi ki hayatıma girdiniz, iyi ki sizinle tanıştım" dedi.
Eğitim gönüllüsü Osman Akpınar ise kendini eğitime ve hizmete adamış insanlar için, "Siz ne kadar güzel insanlarsınız. Ne vefalı insanlarsınız." ifadelerini kullandı.
'SÖZÜN BİTTİĞİ GÜNLER YAŞIYORUZ. BU GÜNLER SONA ERECEK'
Rasanet Gençlik Vakfı Kurucu Başkanı Hüseyin Tulpar da siyasi baskılardan dolayı yaşanan sıkıntılara değindi. Tulpar, süreci, "Sözün bittiği günler yaşıyoruz. Bu günler sona erecek." ifadeleriyle özetledi. Aziz Mahmut Hüdai Hazretlerinin hocasının abdest suyunu nefesiyle ısıttığı menkıbeyi anlatan Tulpar, gönülle ısıtılmış, insanlığa arz edilmiş bir hizmetin gönüllere hitap ettiğini, sevgi ve ilgi ile alaka gördüğü bir devrin yaşandığını söyledi.
'MEMLEKETİMİZ BÜTÜN DÜNYADA YAPILAN BİR HİZMETE TALİP OLUYOR'
İnsanlara arz edilen hizmetin en makbul ve muteberi olduğunu belirten Tulpar, "Biz farkına varmadan neler yaptıysak, Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi'nin Kur'an'dan aldığı bilgileri Fethullah Gülen Hocaefendi'nin rehberliğinde insanlığa takdim etmeye çalıştık." dedi. "Biz vasıfsız işçiyiz, biz ırgatız. Bu hizmet bir yere varacaksa biz sadece tabi olduk ve bir yükü taşımakla mükellef olduk. Memleketimiz bütün dünyada yapılan bir hizmete talip oluyor." diyen Tulpar, bütün insanlığa bir hizmet arz etmek istediklerini, Allah'ın kendilerini bu yoldan ayırmaması için dua ettiklerini dile getirdi. Talip olunan hizmetin önemi nispetinde bedelinin de ağır olduğunu aktardı.
'ÜSTAD ZOR GÜNLERDE YENİ BİR HAREKET OLUŞTURDU'
İlahiyatçı yazar Hüseyin Kara da, zor günlerden geçilerek bugünlere gelindiğini belirtti. Türkiye'nin en önemli kaynağının insan ve gelecek nesiller olduğunu aktaran Kara, insan kaynağını en iyi şekilde koruyan Hizmet Hareketi'nin bazı kesimleri rahatsız ettiğini vurguladı. Üstad Bediüzzaman Hazretleri'nin en zor dönemlerde bir hareket oluşturduğunu aktaran Kara, yaşanan zorluklardan dolayı endişe edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Programın sonunda eğitim gönüllüsü Mustafa Özdemir tarafından Hüseyin Kara'ya teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca ömrünü eğitim hizmetlerine adayarak vefat eden kişilerin ailelerine de teşekkür plaketi sunuldu. Rasanetli Günler'in 8. buluşması hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. CİHAN