MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Gezende Mahallesi'nde eğitimlerine devam 4 öğrenci evlerinin önünden geçen taşıma servisine alınmayınca 2 kilometrelik yolu yaya, yada tak tak diye tabir edilen araçla gitmek zorunda kalıyor. Öğrenci velileri 7 yıldır taşınan öğrencilerinin servis kayıtlarının bahane edildiğini ifade ederek yarı yıl tatilinin bitimine 1 hafta kala servise alınmaz olduğunu kaydettiler.
Eskiden köy olan Gezende Mahallesi ilk ve orta okulunda Ilısu, Kaplap, Olucak, Kokkorum ve Akseki Mahallelerinden öğrenciler taşımalı sistemle eğitim görüyor. Akseki Mahallesi yolunun üzerindeki Ecelalanı mevkiinde evleri olan Osman Yasin Köprübaşı, Musa Mutlu Köprübaşı, Ali Can Coşkun ve Arda Coşkun isimli öğrenciler ise daha önce alındıkları servise yarıyıl tatilinin bitmesine 1 hafta kala kayıtlarının olmadığı bahane edilerek alınmamaları üzerine 2 kilometrelik yolu ya yürüyerek yada tak tak diye tabir edilen tarım aracı ile gidip gelmek zorunda kalıyor.
Öğrenci velileri 7 yıldır taşınan çocuklarının evlerinin önünden geçen servise bir anda alınmaz olmasına tepki gösterdi. Velilerden Ali İmran Köprübaşı, çocuklarının 7 yıldır Akseki'den gelen servisle getirilip götürüldüğünü ifade ederek, "Servisçi, çocuklarımızın kayıtlarının olmadığını ve ceza yediğini söylenerek artık almaz oldu. Kayıt yaptıralım dedik senede bir defa olduğunu söylediler ne yapacağımızı bilemez hale geldik" şeklinde konuştu.
İbrahim Coşkun isimli veli ise "Çocuklarımızı mecburen pat pat ile götürmek zorunda kalıyoruz. Hava şartları nedeniyle çocuklarımızın gelip gitmesi zor. Yetkililerden sorunumuza bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.
'MEVZUAT GEREĞİ YARARLANAMIYORLAR'
Konuyla ilgili ulaştığımız Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, öğrencilerin ikamet ettiği yerin okula uzaklığının 2 kilometrenin altında olduğu için mevzuat gereği taşımalı sistemden yararlanamadığını söyledi.
Öğrencilerin daha önce taşındığının hatırlatılması üzerine Burgut, "Bu dört öğrencimiz daha önce alınıyordu ancak geçenlerde müfettişler denetim yaptı. Oraya vermiş olduğumuz büyük araç arızalandığı için iki farklı küçük araç ile taşıma yapılmaya başlanmış. Biz de olmaz dedik ve uygun bulmadık. Müfettişler de tutanak tutup, bize ihtar yazdılar. Bunun üzerine biz de sözleşme gereği 'aynı aracı atayacaksınız' dedik. Biz bunu deyince servisçiler de "Siz prosedürü uyguluyorsunuz, biz de uygulayacağız ve taşıma kapsamında olmayan bu dört öğrenciyi almayacağız" dediler. Bunlar zaten taşıma kapsamında olan öğrenciler değil, servisçiler zaten vicdani olarak alıyorlardı. Bu olaydan sonra almamaya başladılar. Bu çocukların evlerinin okula uzaklığı 2 kilometrenin biraz altında olduğu için yasal olarak taşımadan yararlanamıyorlar" şeklinde konuştu.
Bir sonraki planlamaya bu öğrencileri alacaklarını vurgulayan Burgut, "Bu sene yönetmeliğimizde Eylül ayında bir değişiklik oldu. Özellikle coğrafi şartlar da göz önünde bulundurularak Nisan ayında bir komisyon toplantısı olacak ve önümüzdeki yıl ki planda bu tip öğrencileri de taşımalı hale getirilmesi için çalışma yapacağız" ifadesini kullandı.
Burgut, 4 öğrencinin bu sene mağdur olmaması için ise okul müdürü ile görüştüğünü ve resmi değil ama gayri resmi olarak bu çocukları yine alınacağını kaydetti. CİHAN