Tahliye olduktan sonra hayatını kaybeden Baymiş’in annesi: Oğluma bir hap bile vermediler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 27 2018
İzmir Şakran T Tipi 4 Nolu Cezaevi’nde kaldığı sırada lösemi hastalığına (kan kanseri) yakalan ve tedavisi yapılmadığı için sağlık durumu kötüye giden Nihat Baymiş, dün tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
2011 yılında “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan ve cezasının bitmesine kısa süre kala 9 Haziran 2017’de şartlı tahliye edilen Baymiş’in ölümü ardından konuşan anne Mihriban Baymiş, yaşanan ihmalleri şu sözlerle anlattı: “Cezaevindeyken hastalandı. Dışarda sapasağlamdı, girdikten sonra hastalandı. Telefonlarda her sorduğumda ‘ana ben iyiyim’ diyordu. Cezaevine girdikten 2 yıl sonra ‘ana ben hastayım’ dedi. Endişelenmemem için ‘alerji yapmıştır yediklerim herhalde’ dedi. Oğlum seni doktora götürüyorlar mı dedim bana ‘Ana bir hap bile vermiyorlar burada. Hastaneye de götürmüyorlar’ dedi. Her defasında aradığımda bundan sonra hep ‘Ben hastayım ana beni hastaneye götürmüyorlar’ diyordu. Tahliyesine kısa süre kala bana ısrarım üzerine ‘Ana ben kan kanseriyim’ dedi. Hastalığı böyle gittikçe ilerledi. Son zamanlarında sadece bir iki kez hastaneye götürmüşler, odur. Başka da hastaneye falan götürmemişler.”
‘BAŞKA NİHATLAR ÖLMESİN’
Oğlunun ölümündeki ihmallerden iktidar partisini sorumlu tutan Baymiş, başka Nihatların ölmemesi için duyarlılık çağrısında bulundu. Anne Baymiş, “Artık tüm hastalar bırakılsın. Hepsi de evladımız, Nihat’ın arkadaşlarıdır. Niye bırakılmıyorlar. Dışarda tedavilerini olsunlar. Zaten ölüyorlar bir son günlerini aileleriyle geçirsinler. Nihat çıktı 6 ay aramızda kaldı ve vefat etti. Ama hükümet öldürüyor bunları. Çocuklarımız sapasağlam girdi cezaevlerine kanser edip bırakıyorlar. Bırakmıyorlar da içerde de ölüyorlar. Çocuklar hep bu yüzden kanser oldular. Bu ölümlerin sebebi hükümettir. Bir gün başı ağrımadı. Ölmek üzere bıraktılar. Çocuğuma bir ilaç bile vermediler. Nihat bana ‘Ana bir hap bile vermiyorlar. Bizi hastaneye götürmüyorlar’ diyordu. Bunların sorumlusu hükümettir. Artık başka Nihatlar ölmesin” diye konuştu.
‘HİÇ DEĞİLSE SON GÜNLERİNİ AİLELERİYLE MUTLU GEÇİRSİNLER’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







