Suudi Arabistan'dan daha önce Umreye gidenler için yeni uygulama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 4 2016
Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği üyesi turizmciler, Suudi Arabistan hükümetinin birden fazla Umre ziyaretinde bulunan Müslümanlardan ziyaretleri için 540 Dolar ek para istemesine tepki gösterdi.
Bu kararı protesto etmek için Hilton Kongre Merkezi’nde bugün başlayan Uluslararası Hac ve Umre etkinliğine katılmayan turizmciler adına Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Mehmet Uzuner bir açıklama yaptı.
CİDDİ BİR KÜLFET
Suudi Arabistan’da yeni uygulanmaya başlanan sistemin ayrıntılarını veren Uzuner, "Bu sistemde daha önceden Umre seyahatine gitmiş olan yabancılardan 2000 Suudi Arabistan Riyali, yani yaklaşık 540 ABD Doları, 1700 TL gibi bir rakam ödenmesi isteniyor ki, bu da vatandaşlarımız için çok ciddi bir külfet. 1000 Dolardan başlayan bir Umre organizasyonuna ilave, 540 Dolar gibi ek bir maliyet getiriyor. Bu da hem bizi, hem de tüm İslam aleminde Kabeyi görme aşkıyla yola çıkacak insanları kötü yönde etkiliyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


