Suudi Arabistan cephesinden yeni 'İsrail' açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 17 2022
Suudi Arabistan yönetiminin hava sahasını İsrail uçaklarına da açmasının ardından Suudi cephesinden konuyla ilgili yeni bir açıklama geldiği belirtildi.

Ortadoğu'da İsrail ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Suudi Arabistan yönetiminin hava sahasını İsrail uçaklarına da açmasının ardından Suudi cephesinden konuyla ilgili yeni bir açıklama geldiği belirtildi.
Evrensel'de yer alan habere göre Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, Mısır, Ürdün ve Irak'ın yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden'ın katılımıyla Suudi Arabistan'da düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.
Suudi Arabistan merkezli El-İhbariyye kanalında yayımlanan açıklamaya göre Faysal bin Ferhan, Cidde'deki zirvede İran'a karşı İsrail'le bir savunma ittifakı kurulması konusunun gündeme gelmediğini söyleyerek "Arap NATO'su diye bir şey yok, zirvede de böyle bir şey konuşulmadı" dedi. Faysal bin Ferhan "Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail'e açma kararı, İsrail'le diplomatik ilişki kurulduğu ya da başka bir adım atıldığı anlamına gelmez" dedi.
2021'den bu yana Irak'ta Suudi Arabistan ile İran arasında süren müzakerelere dair de konuşan Bin Ferhan, "Görüşmeler olumlu ama henüz istenen sonuç alınamadı. İlerleyen zamanlarda olumlu gelişmeler olacağını umut ediyoruz ve uzlaşı arayışımıza devam ediyoruz. Komşu İran'ın da bu ruha sahip olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış5.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!
6.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...7.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!8.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur9.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü10.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







