Süleyman Soylu'dan 'dokunulmazlığımı kaldırın' başvurusu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 1 2024
İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.
Süleyman Soylu'dan 'dokunulmazlığımı kaldırın' başvurusu
İçişleri eski Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Soylu, dilekçesinde, 40 yıldır siyasette yer aldığını ve bu süre içerisinde farklı görevlerde bulunduğunu belirtti.

'SİSTEMATİK KARALAMALARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK'

Soylu, "Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis'imizin çatısı altında da milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla, milletvekilliği görevimi yaparken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığımız dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itibarını ayaklar altına almak isteyen dahili ve harici menşeli çok sayıda mesnetsiz, tamamen iftiraya dayalı, manipülatif ve çoğu benzer mahfillerden üretilen organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız" dedi.

Dilekçesinde, "15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görev yaptığı olağanüstü dönemde demokrasiyi, devletin bekasını, milli iradeyi ve hukuku akamete uğratmak isteyen terör örgütlerine, suç yapılarına karşı her türlü riski alarak yürütülen cansiparane mücadelenin hak ve hukukunu gözetmenin boynunun borcu olduğunu" söyleyen Soylu, takiben, "Karalama ve iftira kampanyalarında suç yapıları ile fikir ortaklığı ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk" ifadelerine yer verdi. 

'İTİBARSIZLAŞTIRMA KAMPANYASI...'

"Karalamaları ve iftiralarıyla milletin gözünde şüphe, istifham ve soru işareti oluşturmayı amaçlayan şer odaklarıyla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını" savunan Soylu, dilekçesine şöyle devam etti:

Bu haberler de ilginizi çekebilir